EDUKACIJA: Radni kalendar za listopad 2017.

U listopadu radimo sapune, aromaterapeutske pripravke protiv poremećaja pigmentacija, a naučit ćemo i kako balansirati um i tijelo uz pomoć refleksologije i aromaterapije


Novi radni kalendar za listopad donosi i neke nove radionice. Svaki ćemo mjesec organizirati jednu radionicu polaznicima koji su završili Edukaciju iz prirodne kozmetike kako bi mogli napredovati i stjecati nova znanja. Ove će radionice biti otvorene za sve koji se bave aromaterapijom i prirodnom kozmetikom, ali prednost za upis i rezervaciju mjesta imaju polaznici koji su kod nas završili Edukaciju.

Poremećaji pigmentacije su posljednih godina vrlo učestali, a ljeti postaju vrlo uočljivi. Upravo je sada pravi trenutak da se njima posvetimo, a aromaterapija ima cijelu paletu rješenja. Pametnim pristupom i upornošću ovaj se problem da prilično dobro riješiti. Naučiti ćemo kako.

Naše su bake svoje flekice na koži trljale sokom od limuna, a stare rimljanke su za svoju finu bijelu put koristile talog zaostao nakon fermentacije vina. Nisu ni znale (ili možda jesu?) no i naše bake i rimske gospođe su koristile voćne kiseline. One su sposobne prodrijeti u dublje slojeve kože i izazvati keratolitčki efekt (ono što bismo mogli nazvati dubinskim pilingom) pa na taj način stimulirati regeneraciju i obnavljanje epiderme, pojačati njenu sposobnost hidratacije što su preduvjeti za sjajan i blistav ten.

Imamo još cijeli niz tradicionalno učinkovitih pripravaka – u Bosni se u tu svrhu koristio macerat ljiljana, negdje macerat tratinčice, dok su žene u Japanu za istu boljku koristile rižu. Kad se sve to uzme u obzir, možda to i nije tako novi problem, ali se mi danas više gledamo, duže živimo i mladost iizvanjsko je jako u modi. U isto vrijeme moderni postulati ljepote su prilično surovi.

Kako god i aromaterapija ima svoje adute za rješavanje problema hiperpigmentacija, a mi ćemo na radionici spojiti tradicionalno s modernim. Upoznati ćemo se s problematikom kroz malo predavanje, pogledati kako nam koža izgleda pod UV svjetlom, a onda napraviti kremicu s AHA kiselinama, nekim tradiconalnim i nekim modernim biljnim principima i eteričnim uljima i jedan uljni serum u istu svrhu.

Svi polaznici ove radionice dobiti će materijale s radionice i recepte za pripravke koje ćemo izrađivati.

Kroz ovu radionicu vode vas Boris Oštarić i Meri Popović.

Cijena ove radionice je 80 kn. Članovima odobravamo popust od 20%, te je cijena za članove 65 kn.

Goran će nas uvesti u svijet refleksologije. Ova njegova radionica je i mali uvod u Edukaciju za fizioterapeute i masere koju pripremamo, ali i prilika svima da se upoznaju s ovom zanimljivom tehnikom koja iscjeljuje i balansira. Mi ćemo je spojiti s aromaterapeutskim principima i naučiti kako možemo sami sebi (ili nekom drugom) odagnati bol, smiriti um i obnoviti energiju. Radionica će biti pokazna, netko će imati prilike dobiti savršenu masažu stopala s finom uljnom mješavinom koju ćemo napraviti na radionici.

Radionicu vodi Goran Smirčić.

Cijena ove radionice je 50 kn, članovima odobravamo popust (20%), pa je cijena za članove 40 kn.

Kao šećer za kraj, pripremamo čak tri radionice sapuna ovaj mjesec. To je prvi, od dva dijela naše Male školice sapuna koja je do sada “izrodila” cijelu hrpu onih što su se u sapune zaljubili. Teško je odoljeti toj vrsti ljubavi, jer izrada sapuna pruža neobičnu kreativnost i zabavu, a rezultira nečim korisnim i lijepim. Spajamo pomno izabrane masnoće i lužinu preciznim, no vrlo kreativnim postupkom i kao rezultat dobijemo fini, pjenušavi sapun. Napraviti sapun je lako, no treba naučiti kako.

Više informacija o ovoj radionici naći ćete na linku.

Za sve radionice potrebno je rezervirati mjesto i termin zbog ograničenog broja polaznika. Prijaviti putem maila, preko naše facebook stranice ili putem obrasca.

Prijavi se!

Vidimo se u udruzi 🙂

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.