EDUKACIJA: Najava radionica u prosincu 2017.

U prosincu ćemo raditi manje, a družiti i veseliti se više. Organiziramo radionicu u kojoj radimo kozmetiku za lice za dečke, prva grupa kreće s 3. modulom Radionice prirodne kozmetike – Gelovi, tonici i dezodoransi.

Karmelićansku vodicu smo već napravili na najhladniji i najburniji dan u Rijeci, a završavamo sredinom mjeseca s danom otvorenih vrata udruge – malim sajmom u kojem članovi udruge prezentiraju svoje rukotvorine i prigodnom ByeBye fešticom.


RADIONICA IZRADE KARMELIĆANSKE VODICE (odrađena u subotu, 2. prosinca 2017.)

Ovu smo radionicu već nekoliko puta predstavljali, i kako se čini, nećemo tako uskoro prestati. Ponosni smo što smo napravili već treću turu ovog čarobnog eliksira kojem svaki put pridodamo novu vrijednost i vjerujem time nastavljamo tradiciju mudrih Karmelićanki. Ovoj smo recepturi dodali vrijeska i kadulje, da nas čuvaju od nedaća koje donese zima i hladnoća.

Karmelićanka je napravljena u malom društvu hrabrih i odvažnih koje kvarnerska bura nije spriječila u naumu da dođu. Ova je radionica bila po mnogočemu posebna, okupilo se fino društvo znalaca i entuzijasta, svi u volji da od ovog svijeta naprave neki bolji 🙂

Hvala svima koji su bili, ja znam da se naše lijepe energije zbrajaju u sumu koja se na kraju naveže na molekule ovog prefinog napitka i da je u svaku ovu bočicu ušao i naš dobri duh.

Posebna zahvala Borisu Oštariću, našem privatnom profesoru Balazaru koji nam svaki put otvori vrata u neke nove spoznaje i koji je tata i alfa i omega ove radionice.

Najava radionice: KOZMETIKA ZA DEČKE

Muška je koža po mnogočemu različita od ženske, nešto je deblja, izdržljivija, grublja. Iako na prvu to možda i ne zvuči dobro, u stvari su upravo zbog tih osobina, osobito kada govorimo o procesu starenja, muškarci u priličnoj prednosti nad ženama.

Ta se prednost može čak i brojčano izraziti i broj nije uopće zanemariv. Ipak, žene ga uspiju kompenzirati brigom o svojoj koži, što nužno ide u prilog činjenici da se većina muškaraca za svoju kožu ne brine ili brine vrlo slabo.

Nekim je tipovima (kože) 😉 zaista potrebno puno manje njege. No, nemojmo zaboraviti svakoj koži njega treba. Dobar dio muškog svijeta je već i prilično osvijestio tu činjenicu pa ponuda kozmetičkih preparata za njegu muškog lica raste. Puno smo odmakli od vremena u kojem je prosječan muškarac trebao na polici u kupaoni mjesto za samo jednu bočicu aftershave-a (one u obliku češera ili one druge i treće opcije – grde, smeđe bočice s crvenom ili žutom naljepnicom). Javna je tajna da većina muškaraca rado uzme malo kreme za lice od djevojke ili žene i da ih sve više ima svoje pripravke bez kojih ne mogu.

Vrijeme je da im pokažemo sve vrijednosti prirodne kozmetike.

Radimo aftershave balzam i kremicu za muško lice.

Vrijeme je poklona, ima li boljeg od onog kojeg ćete kreirati sami za svoju lošiju polovicu?

Radionicu vodi Meri Popović.

Radionica je namijenjena naprednim polaznicima koji imaju iskustva u izradi prirodnih pripravaka i oni imaju prednost pri rezervaciji termina. Svi drugi mogu se prijaviti ako ostane slobodnih mjesta.

Datum održavanja radionice je petak, 8. prosinca od 18 do 21 h

Polaznici će dobiti materijale s predavanja i recepte za pripravke koje ćemo izrađivati.

Cijena radionice: 80 kn (članovima Udruge odobrava se popust od 20%, pa je cijena radionice za članove 65 kn)

Najava radionice izrade prirodne kozmetike: GELOVI, TONICI I DEZODORANSI

Započinjemo s 3. modulom Radionice prirodne kozmetike gdje se savladavaju osnovni postulati izrade prirodnih pripravaka za njegu kože.

Tonici su pomalo zaboravljeni pripravci koji zapravo i nisu dobili dostojnu zamjenu u niti jednom obliku i prirodna ih kozmetika vraća u modu. Nezaobilazni su u njezi masne kože sklone aknama, ali i kao anti-age pripravak koji tonificira i hidratizira. Za potpune početnike koji se još ne usude ući u svijet emulzija, a u potrazi su za vlastitim prirodnim pripravcima, oni su zapravo „vodena faza“ i uz dobro posložen uljni serum neko vrijeme će zasigurno koži pružiti dovoljnu hidrataciju, zaštitu i njegu. Hidrolati su im baza i „nosači“ aktivnih biljnih principa. Izrada tonika ima svoje zakonitosti i pravila, no nije ih teško savladati.

Prirodni gelovi su odlični nosači eteričnih ulja i biljnih principa, koriste se kao samostalni pripravci ili kao dio vrlo ugodnih i dobro penetrirajućih emulzija. Na radionici radimo aloe vera gel i implementiramo ga u nekoliko pripravaka. Između ostalih na bazi aloe vera gela radimo i prirodni dezodorans.

Ovu radionicu ponoviti ćemo u siječnju, pa svi koji ne stignu „upasti“ u ovu prosinačku ne trebaju brinuti.

Radionicu vodi Meri Popović

Radionica će biti održana u petak, 15. prosinca 2017.  od 18 do 22 h.

Sve detalje možete pronaći na linku.

Mjesec završavamo festivno.

U subotu, 16. prosinca spajamo tri događaja – Dan otvorenih vrata udruge Eterico, Mali sajam rukotvorina članova udruge i novogodišnji domjenak kojim se opraštamo od ove godine – ByeBye party 🙂

Pozivamo sve prijatelje, simpatizere i radoznale na druženje i zabavu. Okupili smo hrpu prekrasnih ljudi koji su u našu udrugu mahom došli sami. Nije to lak korak. Tu su se sklopila neka sada već neraskidiva prijateljstva i veze, a svih nas veže jedinstvena ljubav prema prirodi i aromaterapiji.

Otvorenih srca i otvorenih vrata pozivamo vas na druženje od 11 h.

Prijava za sve radionice je obavezna zbog ograničenog broja mjesta. Većina radionica se popuni vrlo brzo, pa je mudro brzo i reagirati. Prijaviti se možete putem maila, telefona, naše facebook stranice ili ovdje.

Prijavi se!
Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.