Radionica izrade repelenata

Na radionici “Obrana i zaštita od krpelja i komaraca” u sklopu ciklusa “Tajne vještine” što će biti održan u EteriCu, ćemo se pobliže upoznati s malim napasnicima koji nam zagorčavaju život u proljeće i ljeto, s krpeljima i komarcima.

Piše: Meri Popović, fitoaromaterapeut


Eterična ulja su vrlo učinkovita protiv ovih napasnika, odbijaju ih ne samo svojim mirisom, već i svojim sastavom jer su za njih vrlo toksična. Biljke stoljećima u svojim mini kemijskim laboratorijima stvaraju molekule kojima se brane od napasnika i predatora. Taj njihov potencijal mi na ovoj radionici, ali i inače u aromaterapiji, koristimo u vlastitu korist.

Obrana i zaštita od krpelja i komaraca

Naravno, ono što je toksično za insekte, vrlo je često toksično i za nas, pa je i te kako važno kako ćemo ih dozirati i  na koji način primjenjivati da to bude učinkovito i sigurno. Taj dio treba dobro savladati prije nego se upustimo u izradu repelenata s eteričnim uljima. 

Na radionici radimo dvije vrsta repelenata, jedan za prostor ili tkaninu (odjeću, šatore, vrtne jastučiće, ležaljke, ruksake i sl.) i jedan koji ćemo moći nanijeti direktno na kožu. Naučit ćemo napraviti i sinergijski pripravak od eteričnih ulja za difuzere i aromalampice.

Uskoro ćemo objaviti i datum održavanja radionice.

Podijeli:

Please Login to Comment.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.