Nova on-line radionica: KAKO SE RIJEŠITI CELULITA (ZAUVIJEK)?

Ako vam se svidjela naša prošla on line radionica „Kako stvarati kozmetičke formulacije?“ ovu ćete naprosto obožavati. Idemo jedan korak dalje – učimo se vještinama aromaterapije u tretmanu celulita.

Nećete samo naučiti napraviti pripravke za tretman celulita, vi ćete napraviti pripravke baš po svojoj mjeri. 

Ova radionica će razjasniti puno pitanja koja se vječno roje u glavama onih što bi si htjeli napraviti anticelulitni tretman koji je učinkovit, ali siguran – koja eterična ulja, koliko i kako ih dozirati u pripravak, koliko se dugo tretman može provoditi, koliko će brzo biti vidljivi rezultati i kako dugo će trajati. Koliko to novaca uopće košta? Dobra je vijest da će ovo biti zadnji novci koji ćete ikada potrošiti na celulit ☺. Ok, trebat će se povremeno opremiti s nešto eteričnih ulja i aktivnih tvari, no puno toga zapravo naučit ćete napraviti i sami.

‘Ajmo redom.

Kroz video predavanje učimo mehanizme i faktore nastanka celulita. Na neke ne možemo utjecati, ali na veliku većinu zapravo možemo. Da bi se neprijatelja porazilo, moraš ga dobro upoznati. To je taktika pobjednika. Kakve veze imaju s celulitom hormoni, majčinstvo, kolagenska i elastinska vlakna, stres, stil života i prehrana? Ogromne. Možemo li na njih utjecati. Velikim dijelom da. Naučit ćemo i kako.

U drugom dijelu predavanja upoznajemo se s biljnim ekstraktima koji se koriste u tretmanu celulita. Neke smo već naučili napraviti u on line radionici o maceratima, a u sklopu ove radionice naučit ćemo napraviti vodeno glicerolni ekstrakt bršljana. Bršljan više nikad nećete gledati istim očima. 

U posljednjem dijelu video predavanja upoznajemo eterična ulja koja se koriste u tretmanu celulita, njihov spektar djelovanja, učimo ih pravilno i sigurno dozirati uzimajući u obzir sve faktore (korisnika i njegove tegobe, duljinu i učestalost tretmana).

U Formulariju (koji je veličinom opet dostigao onaj legendarni iz radionice o maceratima) kroz konkretne primjere radimo ove pripravke:

 • ANTICELULITNI GEL S ALGAMA I KAFEINOM (Prema zadanom primjeru određujemo eterična ulja i njihov udio u pripravku, određujemo aktivne tvari i vodenu fazu. Računamo udio gelirajućeg agenta i izrađujemo bazni gel za pripravak)
 • ANTICELULITNA GEL KREMA S GUARANOM I BRŠLJANOM (Isti postupak, ali radimo i vodenu otopinu guarane i vodeno-glicerolni ekstrakt bršljana)
 • ANTICELULTINE ULJNE MJEŠAVINE (osnovne smjernice za izradu uljnih mješavina za svakodnevni tretman celulita i masažnih uljnih mješavina)
 • ANTICELULITNI MASLAC (isti postupak, uzimamo u obzir duljinu tretmana u doziranju eteričnih ulja i širimo spektar djelovanja eteričnih ulja)
 • ANTICELULITNI PILING (logika i izrada)

Svaki od njih vi ćete samostalno kreirati pa izraditi prema vlastitim potrebama i preferencijama. Znate koliko smo sigurni u to? Toliko da u Formularij pod anticelulitne uljne mješavine nismo stavili niti jednu formulaciju. Zašto? Zato jer ćete ih nakon ove radionice znati napraviti sami ☺ Aromaterapija je igralište za kreativce koji se naoružaju znanjem.

Još da riješimo ono zauvijek. Nema čarobnog štapića niti gumice koja će izbrisati celulit. Oni koji baš i ne vjeruju u moć eteričnih ulja padnu upravo na temi celulita. Iznimno su učinkovita u tretmanu celulita, ali trebat će poduzeti još neke mjere kako bi dobila pravu priliku da to pokažu. I biti uporan.

Uvijek je do nas.

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeutkinja

Prijave na radionicu: eterico.udruga@gmail.com

 • Trajanje video predavanja: 1h20min
 • Cijena radionice: 250 kn
 • Cijena radionice za članove udruge:  200 kn (odobren popust od 20%)
 • Potrebno predznanje: DA (znanje stečeno u našim prethodnim on line radionicama je dovoljno za praćenje ove radionice)
 • Praktični dio radionice: DA (u sklopu videa bit će detaljno objašnjen proces izrade pripravaka)
 • Materijali: video, FORMULARIJ (skripta i dodatna objašnjenja), prezentacija
Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.