Medicinska fitoaromaterapija za fizioterapeute, masere i alternativne terapeute

Program je zamišljen kao edukacija namijenjena profesionalcima na području rehabilitacije, fizioterapije, masaže i srodnih djelatnosti – svima koji svoj posao mogu unaprijediti kroz poznavanje i primjenu fitoaromaterapije. 

Medicinska fitoaromaterapija podrazumijeva primjenu biljnih i eteričnih ulja na usko specijaliziranom prostoru, istom onom gdje djeluju masaža i fizioterapija. Umanjiti bol, potaknuti cirkulaciju, smanjiti upalno stanje, potaknuti zarastanje tkiva, kostiju – fitoaromaterapija je vrlo moćna na svim tim poljima. Ne smijemo zaboraviti ni psihosomatski učinak eteričnih ulja – opustiti, smiriti, smanjiti nervozu i stres, ili, po potrebi potaknuti organizam i dodati mu energije. Naučiti kombinirati i dozirati eterična ulja i primijeniti ih u svakodnevnom poslu je osnovni cilj ove edukacije.

Edukacija će trajati 8 dana – 4 vikenda (subota i nedjelja) kroz 4 mjeseca. Termini će se dogovoriti u suradnji s polaznicima kada se oformi grupa.

Polaznici će dobiti uža znanja praktične medicinske fitoaromaterapije iz područja:

  • koštanog sustava (problemi sa kostima, bolesti kostiju, frakture, mehanički problemi i upalni procesi zglobova…)
    mišićnog sustava (poremećen rad mišića, bolesti mišića, rupture, tonus mišića…)
  • neurološkog sustava (neurološki problemi i bolesti koje se mogu tretirati fitoaromaterapijom, a povezani su sa lokomotorikom)
    fitoaromaterapije u nekim područjima mentalnog i psihičkog zdravlja klijenta, u kombinaciji sa energetskim potencijalom eteričnih ulja
  • zdravlja kože (problemi kože sa kojima se maseri i terapeuti susreću, procedure i algoritmi kod problema sa kožom)
  • samozaštita terapeuta (procedure za fitoaromaterapeutsku samozaštitu u radu, imuno-boost terapeuta)

U sklopu edukacije polaznik će dobiti skriptu sa općim informacijama u praktičnom formatu kao svakodnevni podsjetnik u radu i druge korisne materijale.

Na kraju edukacije polaznik će dobiti diplomu o završenoj edukaciji iz medicinske fitoaromaterapije.

Predavanja će voditi fitoaromaterapeut francuske škole i aromaterapeut britanske škole aromaterapije Goran Smirčić koji je i maser, te vrlo uspješno u svom poslu primjenjuje medicinsku fitoaromaterapiju.

Broj polaznika je ograničen. Na prijavi je potrebno napisati kojim poslom se bavite i zašto mislite da bi vama bila potrebna ova edukacija.

Prijavi se!