Ekološka domaćica

 

Kroz dvije radionice “Ekološke domaćice” aromaterapiju ćemo primijeniti na vrlo neobičan način i to  u svakom kutku našeg doma. Na prvoj radionici naučiti ćemo napraviti ekološke i biorazgradive deterdžente i sva druga sredstva za održavanje čistoće u domu – za ručno i strojno pranje rublja i posuđa, za njegu, čišćenje i pranje staklenih i keramičkih površina i sl. Pokušali smo svemu što inače koristimo napraviti ekološki(ji) pandan i to u formi na koju smo inače navikli. Uglavnom su se ova sredstva oslobođena balastnih tvari pokazala kao učinkovitija i superiornija.  “Aromaterapija za dom” je druga radionica iz ovog ciklusa i obuhvaća puno više od mirisnih sinergija kojima ćemo dom ispuniti ugodnim notama eteričnih ulja koje će dignuti raspoloženje ili napraviti siguran kutak od bakterija i virusa. Tu ćemo naučiti napraviti pripravke za njegu kože i drva, te iskoristiti svu moć eteričnih ulja u borbi protiv kućnih nametnika.

Koji stupanj predznanja je potreban za sudjelovanje na radionici?

Radionice su namijenjene onima koji se aromaterapijom već bave i savladali su osnove izrade kozmetičkih pripravaka ili su prošli našu edukaciju iz prirodne kozmetike, odnosno imaju višu razinu znanja i prakse. Izrađuje se dosta pripravaka u zadanom vremenskog roku pa je spretnost i predznanje vrlo bitna. Povremeno ćemo organizirati i grupe za potpune početnike pa se slobodno mogu javiti i takvi polaznici.

Kako izgledaju radionice?

Na radionicama se prolazi kroz teorijski dio gdje se upoznajemo s novim terminima, aktivnim tvarima, njihovim karakteristikama i djelovanjem, a kroz praktični dio to znanje odmah primjenjujemo. Polaznici samostalno izrađuju pripravke (detrdžente, sredstva za čišćenje i održavanje svih kućanskih površina, aromaterapijske pripravke za dom i sl.)  i po završetku radionice ih odnose kući. Teorijski dio traje oko sat i pol. Ukupno trajanje radionice je oko 4 sata.

Edukaciju je osmislila i vodi Meri Popović, fitoaromaterapeut

Više o pojedinačnim radionicama pogledajte na linkovima:

Eko deterdženti i sredstva za čišćenje

Aromaterapija za dom

Prijavi se!