MODUL 8 – FAT cirkulatornog sustava – srce i krvne žile

Osnova života je krv –  tekućina koja kola u tijelu, bogata neophodnim elementima i spojevima koji brinu o zdravlju svake pojedine stanice. Tu tekućinu pumpa glavni „motor“ tijela – srce. Vrlo duga mreža „cijevi“ koja ide iz srca i u srce, te se spaja sa mnogim drugim sustavima predstavlja krvne žile. Na taj razgranati sustav naslanja se isto toliko kompliciran i složen sustav limfnog toka. Sve to nas održava u životu, održava nam stabilnu temperaturu, regulira rad sustava za popravljanje štete i imunitet.

Naoko savršena mreža nije bez mana. Ovaj je sustav vrlo podložan nepravilnostima i bolestima. Srce može “preskakati”, krvne žile mogu bili lomljive ili obložene plakovima, tlak može biti previsok ili prenizak. Taj niz svima znanih učestalih poremećaja samo su prethodnica  ozbiljnijih bolesti ili sindroma.

U ovom modulu upoznat ćemo se sa vrlo kompleksnim kardiovaskularnim sustavom, nekim učestalim oboljenjima i fitoaromaterapijskim pristupima i protokolima kojima ih možemo ublažiti. Upoznat ćemo se sa potencijalom snage Prirode u pogledu prevencije da do bolesti ne dođe, posebno kod osoba koje imaju nasljednu predispoziciju krvožilnih oboljenja.  Ponešto ćemo se nasloniti i na tradicionalno travarstvo i fitoterapiju.

  • Trajanje radionice: 12 sati
  • Cijena radionice: 820 kn
  • Cijena radionice za članove udruge: 650 kn (odobren popust od 20%)
Prijavi se!