Prirodna kozmetika za poremećaje pigmentacije – ON LINE RADIONICA

Masterclass radionica namijenjena je svima koji se prirodnom kozmetikom već bave i imaju ponešto iskustva u izradi pripravaka. Ako ste pogledali većinu naših on line radionica i to će znanje biti sasvim dovoljno.

Poremećaji pigmentacije sve su učestaliji problem. Najčešće nakon ljeta, kad se ljetni ten polako izgubi, primijetimo poneku novu flekicu na licu ili dekolteu. One kroz zimu postanu manje vidljive, no s dolaskom prvog sunca opet se pojave. Nije pogreška hiperpigmentacije povezati s djelovanjem UV zraka ili zrelim godinama , no najčešći je uzrok njihove pojave zapravo kaskadna reakcija više faktora, što vanjskih što unutrašnjih. Ovo je prilika da naučimo sve o  mehanizmima sinteze melanina i vrstama hiperpigmentacija, te kako se pobrinuti da ih umanjimo ili potpuno uklonimo, a u isto vrijeme preveniramo nastanak novih.

U teorijskom dijelu radionice bavimo se i strategijom terapijske primjene prirodnih aktivnih principa koji vrlo učinkovito mogu umanjiti  već postojeći problem hiperpigmentacija.

Aromaterapija je tu vrlo učinkovita, osobito kod novonastalih pigmentacija, no problemu treba pristupiti kompleksno, pa ćemo posegnuti i za fitoterapijom i mikronutricijom. Ljepota velikim dijelom uvijek dolazi iznutra.

Strategija prirodnog terapijskog pristupa uključuje nekoliko koraka:

  • Eksfolijacija i posvijetljivanje postojećih hiperpigmentacija (nikotinamid, vitamin C, AHA kiseline, eterična ulja)
  • Upotreba prirodnih inhibitora melanina u pripravcima tijekom i nakon terapije (ekstrakti sibirskog ariša, sladića, punarnave, krastavca, primorskog bora, tratinčice, bijelog ljiljana, centelle itd.)
  • Primjerena njega kože izvana i iznutra (antioksidansi, biljni ekstrakti i eterična ulja, ferulična kiselina, vitamin E, esencijalne masne kiseline i dr.), te izbjegavanje svih kozmetičkih proizvoda koji su potencijalni triggeri za nastanak novih hiperpigmentacija tijekom i nakon terapije
  • Dugotrajnost i upornost u tretmanu

Na radionici učimo izraditi nekoliko pripravaka koji pokrivaju cijelu strategiju. Sve formulacije i dodatna objašnjenja o izradi i primjeni pripravaka, s indikacijama i kontraindikacijama naći ćete u Formulariju.  Strategija obuhvaća sljedeće pripravke:

AHA+HA+ALOE VERA gel – funkcionalni gel s prirodnim AHA kiselinama

antiSPOT – aromaterapijski uljni serum protiv hiperpigmentacija

antiSPOT – funkcionalna krema za izjednačavanje tena (u dvije verzije)

HA + C – hijaluronski serum sa stabilnim C vitaminom za posvjetljivanje i ujednačavanje tena 

  • Cijena on line radionice (teorija +praktični dio)36(uključuje 1.30 h video materijala koji pokriva teorijski i praktični dio)
  • Cijena on line radionice za članove udruge: 29€ (odobren popust od 20%)
  • Potrebno predznanje: DA (ako redovito pohađate naše on line radionice smatramo da imate dovoljno predznanje)
  • Materijali za obje radionice: skripta + Formularij + prezentacija + pristup video materijalu

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

Prijavi se!