Prirodna kozmetika za poremećaje pigmentacije – ON LINE RADIONICA

Masterclass radionica namijenjena je svima koji se prirodnom kozmetikom već bave i imaju ponešto iskustva u izradi pripravaka. Dobila je i svoj full on-line oblik, no nećemo zakinuti ni one kojima smo blizu i koji vole pripravke izraditi na radionici u dobrom društvu i raspoloženju.

Poremećaji pigmentacije sve su učestaliji problem. Najčešće nakon ljeta, kad se ljetni ten polako izgubi, primijetimo poneku novu flekicu na licu ili dekolteu. One kroz zimu postanu manje vidljive, no s dolaskom prvog sunca opet se pojave. Nije pogreška hiperpigmentacije povezati s djelovanjem UV zraka ili zrelim godinama , no najčešći je uzrok njihove pojave zapravo kaskadna reakcija više faktora, što vanjskih što unutrašnjih. Ovo je prilika da naučimo sve o  mehanizmima sinteze melanina i vrstama hiperpigmentacija, te kako se pobrinuti da ih umanjimo ili potpuno uklonimo, a u isto vrijeme preveniramo nastanak novih.

U teorijskom dijelu radionice bavimo se i strategijom terapijske primjene prirodnih aktivnih principa koji vrlo učinkovito mogu umanjiti  već postojeći problem hiperpigmentacija. Aromaterapija je tu vrlo učinkovita, osobito kod novonastalih pigmentacija, no problemu treba pristupiti kompleksno, pa ćemo posegnuti i za fitoterapijom i mikronutricijom.

Strategija prirodnog terapijskog pristupa uključuje nekoliko koraka:
 • Eksfolijacija i posvijetljivanje postojećih hiperpigmentacija (nikotinamid, vitamin C, AHA kiseline, eterična ulja)
 • Upotreba prirodnih inhibitora melanina u pripravcima tijekom i nakon terapije (ekstrakti sibirskog ariša, sladića, punarnave, krastavca, primorskog bora, tratinčice, bijelog ljiljana, centelle itd.)
 • Primjerena njega kože izvana i iznutra (antioksidansi, biljni ekstrakti i eterična ulja, ferulična kiselina, vitamin E, esencijalne masne kiseline i dr.), te izbjegavanje svih kozmetičkih proizvoda koji su potencijalni triggeri za nastanak novih hiperpigmentacija tijekom i nakon terapije
 • Dugotrajnost i upornost u tretmanu

Na radionici učimo izraditi nekoliko pripravaka koji pokrivaju cijelu strategiju:

AHA+HA+ALOE VERA gel – funkcionalni gel s prirodnim AHA kiselinama

antiSPOT – aromaterapijski uljni serum protiv hiperpigmentacija

antiSPOT – funkcionalna krema za izjednačavanje tena

HA + C – hijaluronski serum sa stabilnim C vitaminom za posvijetljivanje tena 

 • Trajanje radionice: 1 h on line predavanja + 2 sata praktične radionice (uključuje dolazak u prostor Udruge)
 • Cijena radionice: 525 kn (69 €)
 • Cijena radionice za članove udruge: 420 kn  (55€) – odobren popust od 20%
 • OVA RADIONICA DOSTUPNA JE U CIJELINI I U ON-LINE OBLIKU:
 • Cijena on line radionice (teorija +praktični dio)36 € / 270 kn (uključuje 1.30 h video materijala koji pokriva teorijski i praktični dio)
 • Cijena on line radionice za članove udruge: 29  € / 220 kn (odobren popust od 20%)
 • Potrebno predznanje: DA 
 • Materijali za obje radionice: skripta + Formularij + prezentacija + pristup video materijalu

Radionicu osmislila i vodi:

Meri Popović, fitoaromaterapeut

Prijavi se!