MODUL 7 – Emulzije i emulzijski sustavi

Ovo je posljednji modul iz radionice prirodne kozmetike i možemo slobodno reći la creme de la creme kozmetike, pa čak i doslovno, jer doista radimo kremice.
Za redovne polaznike edukacije iz prirodne kozmetike ovo je zapravo ponavljanje i utvrđivanje znanja, s malim iskorakom u sastav biljnih i eteričnih ulja koja se koriste u prirodnoj kozmetici.

Na ovoj radionici radimo veći iskorak prema aromaterapiji, koje ćemo primijeniti kod izrade funkcionalnih krema za lice. Ova je radionica pomalo ekskluzivna, namijenjena isključivo onima koji su svladali većinu tajni izrade prirodne kozmetike i htjeli bi produbiti svoje znanje ili provjeriti gdje su s njim. Dakle, nije za početnike niti za entuzijaste. Jednostavno ne postoji način da se skrati put kojim se stiže do ovako visokog cilja.

Čisto tehnički gledano, napraviti emulziju i nije teško, no napraviti dobru emulziju koja će pratiti potrebe i problematiku kože krajnjeg korisnika zapravo jest, to znaju svi koji su makar jednom pokušali napraviti kremu. Put do znanja nije nikada brz, fino je upotrijebiti koju kraticu, lijepo je imati nekog koga možeš pitati, no u ovom poslu je iskustvo ono što čini razliku. I radoznalost, neprestano učenje, širenje vidika, sklonost eksperimentu, možda ponajviše – strpljivost. Sve to zahtjeva posvetu i vrijeme

U teorijskom dijelu objasnit ćemo što su emulgatori i koja je njihova funkcija, kako ih odabrati za pojedini tip kože. Naučit ćemo kako ispravno formulirati recept, te proširiti znanje o sastavu masnih kiselina kako bi ih znali primijeniti prema tipu i potrebama kože. Na sličan način obradit ćemo i hidrolate i eterična ulja, i pristupiti izradi emulzija.

U praktičnom dijelu polaznik će si samostalno izraditi tri funkcionalne prirodne kreme po formulacijama iz skripte i jednu po vlastitoj recepturi. Kući odlazi sa kremama koje je napravio i skriptom koja sadrži teorijski dio i sve recepture.

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

  • Trajanje radionice: 2 sata video predavanja + 2 i pol sata radionice
  • Cijena radionice80 € (602 kn)
  • Cijena radionice za članove udruge: 64 € (482 kn) – odobren popust od 20%
  • Radni materijal: video predavanje, prezentacija, skripta + Formularij

     Prijavi se!

PRETHODNI MODUL      ON-LINE RADIONICE