MODUL 3 – Gelovi, tonici i dezodoransi

Radionica je namijenjena početnicima u izradi prirodne kozmetike. Treba imati nešto općeg znanja o biljnim ekstraktima koje prirodna kozmetika koristi, a logičan je nastavak za one koji su završili 1. modul ili one koji su se samostalno počeli baviti prirodnom kozmetikom.

U teorijskom dijelu govorimo o funkciji vode u našem organizmu, te djelovanju tonika i gelova na našu kožu, obrađujemo veliki dio prirodnih aktivnih principa topivih u vodenoj fazi, te kombiniramo gelove s biljnim i eteričnim uljima. Govorimo o prednosti prirodnih dezodoranasa i tonika u svakodnevnoj njezi kože tijela. Recepture za pripravke prilagođujemo sezoni kada se radionica odvija kako bi bili praktičniji za upotrebu, stoga se recepture za ovu radionicu mijenjaju sezonski.

U praktičnom dijelu izrađujemo ALOE VERA GEL koji ćemo ukombinirati u sve pripravke koje ćemo napraviti:

SOS aloe vera gel (umirujući gel za nadraženu kožu, nakon ugriza komarca, olakšavanje svrbeži, pomoć kod ekcema)
OIL IN GEL FACE CLEANER (uljno-gelna emulzija za čišćenje kože lica)

GEL ZA DEZINFEKCIJU RUKU

ULJNO-GELASTI LOSION POSLIJE BRIJANJA ILI DEPILACIJE

TONIK ZA LICE PO TIPU KOŽE:
– KOMPLEKSNI ANTI AGE TONIK
– TONIK ZA ČIŠĆENJE MASNE I PROBLEMATIČNE KOŽE
– MIRISNI OSVJEŽAVAJUĆI TONIK ZA TIJELO
PRIRODNI DEZODORANS NA BAZI ALOE VEZE (roll on)

Polaznik će si samostalno pripremiti pripravake po recepturama iz skripte koja sadrži i teorijski i praktični dio. Svoje pripravke polaznik odnosi doma (Dva pripravka na bazi gela kojeg će sami napraviti: SOS gel ili uljno gelnu emulziju za čišćenje lica (50 ml), Gel za dezinfekciju ruku (50ml) ili Uljno-gelni losion poslje brijanja ili depilacije (50ml), tonik po tipu kože ili mirisni tonik za tijelo (50 ml) i roll on dezodorans (50ml).

Ova radionica nije namijenjena početnicima, već onima koji nešto znanja imaju s obzirom da objedinuje znanja stečena kroz prethodne module ili neke druge edukacije i podrazumijeva nešto praktičnog znanja u primjeni aromaterapije u prirodnoj kozmetici.

  • Trajanje radionice: 2 sata video predavanja + 2.30 h radionica
  • Cijena radionice: 480 kn
  • Cijena radionice za članove udruge: 380 kn (odobren popust od 20%)
  • Radni materijal: video predavanje, prezentacija, skripta + Formularij
Prijavi se!