MODUL 6/1 – Pakunzi i šamponi

Kosa, baš poput kože, naprosto obožava prirodne šampone. Nježnija i blaža pjenila koja se koriste u izradi prirodnih šampona, aktivne tvari, eterična ulja i humektansi koje im dodajemo kosi vrate sjaj, vlagu ali i snagu, pa se puno manje lomi i puca. Na ovom modulu naučiti ćemo i kako pravilno njegovati vlasište i kosu

Narod kaže da je kosa ukras ženskog lica. Brk je u isto vrijeme ukras muškog, i moramo priznati vratio se modu. Samsonova kosa je bila simbol njegove snage, a u mnogim kulturama kosa simbolizira ženstvenost i senzualnost. Kosa osim što uokviruje lice, često je odraz naše osobnosti i žene su, baš kao i muškarci vrlo osjetljive na njen izgled i zdravlje. Zdravlje kose često je u korelaciji s našim zdravljem, a samo njeno stanje vrlo često reflektira i nutritivni deficit. Doslovno, kosa zrcali zdravstveno stanje organizma.

Zašto su nježniji i ekološkijji tenzidi bolji za kosu i vlasište od komercijalnih, kako u njih ukorporirati biljne ekstrakte, eterična i biljna ulja, kako ispravno formulirati šampon prema potrebama vlasišta i na što treba paziti kod izrade pripravaka za kosu? Kako pravilno izbalansirati pH vrijednost konačnog pripravka, na koji način njegovati vlasište, a na koji kosu? S obzirom da je kosa onoliko zdrava koliko je zdrav teren s kojeg raste, govorit ćemo i o mikronutriciji koja ima direktan utjecaj na stanje kose i vlasišta, te o aktivnim biljnim principima koji našim pripravcima daju dodatnu vrijednost.
Teorijski dio je opsežan, ali nimalo dosadan, čak štoviše. Polaznik će dobiti link na video predavanje nekoliko dana prije radionice i pogledati ga u vremenu kad mu najviše odgovara.

U praktičnom dijelu izradit ćemo uljne pakunge i losione za vlasište, pakung za kosu prije pranja i dva šampona, jedan koji će biti usmjeren prema problematici tjemena (prema izboru polaznika) , i jedan koji istovremeno pere i njeguje kosu (2u1 šampon i regenerator).
Polaznici će dobiti opširnu skriptu s teorijskim dijelom i formulacijama, a kući odlaze s pripravcima koji su sami izradili.

  • Trajanje radionice: 2 sata video predavanja + 2 i po sata radionice
  • Cijena radionice:  80 € (602 kn)
  • Cijena radionice za članove udruge: 64 € (482 kn) – odobren popust od 20%
  • Radni materijal: video predavanje, prezentacija, skripta Formularij

Prijavi se!

PRETHODNI MODUL       SLJEDEĆI MODUL