Obrana i zaštita od krpelja i komaraca

Na radionici ćemo se pobliže upoznati s malim napasnicima koji nam zagorčavaju život u proljeće i ljeto, s krpeljima i komarcima.

Meri Popović, fitoaromaterapeut


Neprijatelja valja upoznati, treba znati njegove navike i onda mu doskočiti inteligentno i dočekati ga spremno, oboružan lakom i teškom artiljerijom.

Krpelja ima svake godine sve više, a nažalost i bolesti koji oni prenose su i na našim prostorima sve učestalije, pa svi koji vole ići u prirodu, sakupljati bilje, kampirati i skvotati trebaju razmisliti o tome da se primjereno zaštite.

Eterična ulja su vrlo učinkovita protiv ovih napasnika, odbijaju ih ne samo svojim mirisom, već i svojim sastavom jer su za njih vrlo toksična. Biljke stoljećima u svojim mini kemijskim laboratorijima stvaraju molekule kojima se brane od napasnika i predatora. Taj njihov potencijal mi na ovoj radionici, ali i inače u aromaterapiji, koristimo u vlastitu korist.

Naravno, ono što je toksično za insekte, vrlo je često toksično i za nas, pa je i te kako važno kako ćemo ih dozirati i  na koji način primjenjivati da to bude učinkovito i sigurno. Taj dio treba dobro savladati prije nego se upustimo u izradu repelenata s eteričnim uljima. Pripravak mora biti dovoljno toksičan da odbije insekte, ali u isto vrijeme i dovoljno blag da nama ne radi štetu.

Na radionici radimo dvije vrsta repelenata, jedan za prostor ili tkaninu (odjeću, šatore, vrtne jastučiće, ležaljke, ruksake i sl.) i jedan koji ćemo moći nanijeti direktno na kožu. Naučit ćemo napraviti i sinergijski pripravak od eteričnih ulja za difuzere i aromalampice.

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

Prijave na sve radionice su obavezne. Prijaviti se možete putem web obrasca, telefonom ili mailom.

  • Trajanje radionice: 2 h
  • Cijena radionice: 160 kn
  • Cijena radionice za članove udruge:  130 kn (odobren popust od 20%)
  • Potrebno predznanje: NE
  • Praktični dio radionice: DA (polaznik samostalno izrađuje vlastite pripravke)
  • Materijali za rad: skripta (teorija + recepti za pripravke), prezentacija. Materijale i sredstva za rad za izradu pripravka osigurava Udruga.
Rezervacija termina edukacije

Ovdje se možete prijaviti za željeni modul. S obzirom da termini nisu stalni i ne znaju se unaprijed, kontaktirat ćemo vas sa svim potrebnim informacijama putem e-maila ili na broj telefona koji ostavite u prijavnici.

[Ispunjavanjem ovog obrasca potvrđujem da Udruga EteriCo ima moju suglasnost za prikupljanje i obradu osobnih podataka u skladu s Općom uredbom za zaštitu osobnih podataka].

Suglasnost za prikupljanje i obradu osobnih podataka u skladu s Općom uredbom za zaštitu osobnih podataka.