Prirodna zaštita kože ljeti

Visoke temperature i sezona kupanja i sunčanja za koji dan su preduhitrile našu treću on-line radionicu, ali upravo je zato sada najbolji čas da naučimo napraviti prirodne pripravke koji će kožu njegovati i zaštiti od UV zračenja.

Bez sunca nema života. Sunčeva energija je potrebna za rast i razvoj svakog organizma na planeti, no ipak, sve je više indikacija da sunce ima i svoju mračnu stranu. Klimatske promjene kojim svjedočimo u posljednjih desetak godina, sve duža i toplija ljeta, sve viši UV indeks i pojačana potreba za UV filterima ide u prilog tome da se moramo prilagoditi novim uvjetima. Još jedno novo „novo“.

U teorijskom dijelu radionice učimo kako se zaštiti iznutra i izvana. Nutrikozmetika je pojam koji se oduvijek vezao uz prirodnu kozmetiku. Puno poremećaja koje vežemo uz kožu zapravo treba sagledati šire – nismo samo ono što jedemo, mi smo i ono što radimo, mi smo naše loše navike, naš stres, vrlo smo često i ono što mislimo. 

Učimo kako spriječiti fotostarenje, što su slobodni radikali, što su antioksidansi i na koji način pametno pristupiti izradi vlastitih pripravaka. Dotaknuti ćemo se i kemijskih filtera kojima smo do još pred neku godinu slijepo vjerovali, naučiti što je SPF i koje opcije imamo u prirodnoj kozmetici koju možemo izraditi sami. Naučiti ćemo sunce okrenuti u vlastitu korist ☺

Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela.

Praktični dio je prilagođen početnicima, onima koji već imaju neka osnovna znanja ili svoje znanje žele nadopuniti. Za izradu se koriste sirovine koje se mogu lako dobaviti. Posebno se trudimo da sama nabavka sirovina za praktični dio radionice ne bude preskupa. Kozmetika za ljeto je mahom skupa, a prirodna kozmetika za ljeto, vrlo neopravdano, često još i skuplja. Kad je izrađujete sami, onda se uložena vrijednost vraća jako brzo – najviše kroz vlastito zadovoljstvo jer na kožu stavljate ono što ste sami napravili, što odgovara baš vama, a u to ste ugradili i inteligenciju prirode i vlastito znanje i vještinu.  

Na radionici se uči izraditi:

Mlijeko za sunčanje s prirodnim zaštitnim faktorom

Antistresnu gel emulziju za lice s prirodnim zaštitnim faktorom 3 u 1 (bazna formulacija za SPF gel- kremu, antioksidativnu gel-kremu bez faktora i kremu za lice prilagođenu njezi kože ljeti )

Pro-ten ulje za sunčanje (ulje za ubrzavanje i održavanje tena)

Zlatno ulje za kožu i kosu (suho ulje)

Zaštitini balzam za usnice s prirodnim zaštitnim faktorom

Mlijeko za tijelo nakon sunčanja (oporavak i regeneracija kože)


Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

Prijave na radionicu: udruga.eterico@gmail.com

  • Trajanje video predavanja: 1.30 h
  • Cijena radionice: 34€
  • Cijena radionice za članove udruge:  27€ (odobren popust od 20%)
  • Potrebno predznanje: NE
  • Praktični dio radionice: DA (u sklopu videa biti će detaljno objašnjen proces izrade pripravaka)
  • Materijali: video, FORMULARIJ (skripta i dodatna objašnjenja), prezentacija