MODUL 1 – Uvod u fitoaromaterapiju i FAT probavnog sustava

Biokemijski gledano, naš život ovisi o vrlo labilnom kemijskom procesu oksidacije i izgaranja hranjivih tvari. Hrana nam je neophodna i bez hrane na našem planetu nema života.

Naš je probavni sustav u isto vrijeme jednostavan i vrlo sofisticiran. Svaki naš zalogaj biva razgrađen do najniže molekulske razine kroz cijeli niz kemijskih i fizikalnih akcija uz sudjelovanje kompleksnih enzima kako bi se hrana koju smo pojeli pretvorila u gorivo, u energiju.

Ovaj je sustav upravo zbog svoje ambivalencije vrlo često povezan s mnogim tegobama i bolestima. U ovaj sustav spada i naš “drugi mozak”,  naša crijevna flora. Želudac ne boli samo zbog slabe probave ili loše hrane, on boli i od nemira i grča, od stresa i nervoze. Amerikanci za pojam hrabrosti imaju termin “to have guts for”. U doslovnom prijevodu rekli bismo da smo hrabri ako su nam crijeva takva. I nismo daleko od istine. U crijevima se krije puno više od hrabrosti, krije se naš imunitet.

Na ovom ćemo modulu učiti o veličanstvenoj složenosti ovog sustava, ali i načinima kako ga njegovati i održavati zdravim. Ovdje je fitoterapija vrlo učinkovita. Veliki je broj biljaka u tradicionalnoj upotrebi,  no tu i aromaterapija ima svoje učinkovite predstavnike. Ovdje ćemo se naučiti i oprezu i učinkovitosti pravilne doze. Naučiti bitne razlike između poticanja na rad i protektivnog djelovanja.

 

  • Trajanje radionice: 12 sati  (kroz 2 dana, vikend)
  • Cijena radionice: 820 kn
  • Cijena radionice za članove udruge: 650 kn (odobren popust od 20%)
Prijavi se!