O nama

Udruga EteriCo s radom je počela 2015. godine.  Nastala je kao zbroj želja i ideja troje školovanih aromaterapeuta i entuzijasta i vrlo brzo izrasla u projekt koji je spojio veliki broj zaljubljenika u aromaterapiju. Kod nas se aromaterapija uči, radi i živi.

Voditeljice udruge okupile su cijeli niz profesionalnih suradnika i redovito organiziraju edukativna gostovanja drugih predavača i eksperata sa polja fitoaromaterapije. Jedino se znanje i sreća dijeljenjem povećavaju. Učenje, da bi bilo učinkovito, mora biti zabavno, i to je naš moto.

U ovim novim i modernim vremenima čovjek se vraća potrazi za alternativom i prirodnim oblicima postizanja zdravlja, EteriCo nudi praktičan i proaktivan pristup toj potrazi – prepoznavanje bilja u prirodi, njegova prerada, uporaba, koristi i prednosti fitoterapije i aromaterapije, principi pristupa prehrani i nutriciji. Zdravlje je uvijek zbroj dobrih i korisnih navika  koje treba osvijestiiti, naučiti, prihvatiti, primjeniti i zadržati.

Udruga ima nekoliko ciljeva
  • promovirati fitoterapiju, aromaterapiju i nutricionizam kroz edukacije, radionice i seminare
  • organizirati radionice upoznavanja ljekovitog i samoniklog jestivog bilja i njegove primjene u svakodnevnom životu
  • kroz edukacije i radionice naučiti širi krug stanovništva o spravljanju preparata na bazi prirodnih supstanci kojima će promovirati svoje zdravlje, ali i zdravlje svoje obitelji i uže zajednice
  • organizirati radionice o sustavima zdrave prehrane i redukcije tjelesne težine, važnosti nutricije, osobito mikronutricije
  • promovirati druge prirodne, a aromaterapiji srodne grane u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života kroz rad i suradnju s drugim udrugama i pojedincima
  • organizirati predavanja, edukacije i seminare za profesionalce koji mogu svoj posao unaprijediti kroz poznavanje aromaterapije
  • učiniti Rijeku i PGŽ centrom fitoterapije i aromaterapije ☺

Udruga je otvorena za suradnju i rado ćemo se odazvati na projekte koji objedinjuju naše ciljeve i želje, a idu u prilog zdravlja i boljitka zajednice.

One Comment on “O nama”

1. Postovanje, naisla sam na vasu udrugu trazeci gdje mogu nauciti osnove pravljenja vlastitih pripravaka i ugodno se iznenadila citajuci sto sve vasa udruga nudi. Kao majka 4ero djece, jedan od prioriteta mi je priprema zdrave ishrane i dom bez kemikalija. Buduci da zivim u inozemstvu nisam u mogucnosti prisustvovat svakom modulu uzivo, mislim da bi mogla doci samo na njih par. Razumijem da je prakticni dio vazan za proces razumijevanja, ali bih vas ljubazno molima da mi javite da li bi bilo moguce i meni moguce uciti s vama. Unaprijed se zahvaljujem. Marijana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)