On-line radionice

Tajne vještine, ciklus je stručnih radionica za početnike i napredne ljubitelje prirode.

Ove radionice namijenjene su onima koji tek upoznaju svijet ljekovitog bilja i eteričnih ulja, ali i onima koji su se sami odvažili i već krenuli s izradom prirodnih i ljekovitih pripravaka za sebe i svoju obitelj.

Svi smo mi jednom bili na početku neke priče gdje nam je vremenom ponestalo znanja, pravih i točnih informacija, znanja stručnih osoba kojima smo se mogli obratiti, ali i ljudi koji razumiju našu ljubav prema prirodi. Ove radionice bit će zanimljive i našim polaznicima Edukacije iz prirodne kozmetike jer će na njima moći proširiti znanje o pojedinim segmentima koje kroz program ne stignemo dovoljno obraditi, i svima koji vole koristiti prirodne resurse za unapređivanje vlastitog zdravlja i načina življenja, koji su željni novih znanja i učenja. Naše radionice su uvijek i mjesto zabave, mjesto smijeha i prilika za druženje s ljudima s kojim dijelimo naše interese.

Na ovim radionicama spojit ćemo sva znanja usko vezana uz ljekovito, ali i samoniklo jestivo bilje, tradicionalno travarstvo i „iskustvo naroda“ s modernom fitoaromaterapijom koja se temelji na znanstvenim činjenicama i u kojoj zapravo ništa nije slučajno. Bit će tu i malih kulinarskih i nutricionističkih radionica i oživljavanja nekih tradicionalnih recepata koji su zaboravljeni, naučit ćemo napraviti biljne ekstrakte i razne ljekovite pripravke, pokazat ćemo kako se radi destilacija ljekovitog bilja,  kako se dobivaju hladno prešana ulja i kompletirati znanja s puno područja u nešto što možemo koristiti u svakodnevnom životu. Zapravo, cilj ovih radionica je da postanemo sukladni s prirodom, pametno koristimo njene resurse i u isto vrijeme o njoj brinemo.

Na svim radionicama polaznici će sudjelovati u izradi pripravaka i sve što samostalno naprave će nositi kući. Radit će se u manjim grupama. Teorijski dio, ako ga ima, savladava se u prvom dijelu radionice, ali i kroz diskusiju polaznika s predavačem. Za neke radionice bit će potrebno predznanje, to će biti jasno naznačeno u opisima radionica. 

MELATI: SPOJITE MED S ETERIČNIM ULJIMA

POREMEĆAJI PIGMENTACIJE

LJEKOVITI ULJNI MACERATI I PRIPRAVCI OD MACERATA

PRIRODNI REPELENTI

PRIRODNA ZAŠTITA KOŽE LJETI

MASLACI ZA TIJELO (I DUŠU)