On-line radionice

Ciklus stručnih on-line radionica za početnike i napredne ljubitelje prirode u kojem ćemo vas educirati kako od obične kućne kozmetike napraviti vrhunske kozmetičke pripravke. Učimo raditi svoje biljne ekstrakte i napredne aromaterapijske pripravke za cijelu obitelj.

Radionice izlaze svakih nekoliko mjeseci i dostupne su u  on-line obliku u svakom trenutku (video predavanje, prezentacija, Formularij s receptima i formulacijama)

Svi smo mi jednom bili na početku neke priče gdje nam je vremenom ponestalo znanja, pravih i točnih informacija, znanja stručnih osoba kojima smo se mogli obratiti, ali i ljudi koji razumiju našu ljubav prema prirodi. Ove radionice bit će zanimljive i našim polaznicima Edukacije iz prirodne kozmetike jer će na njima moći proširiti znanje o pojedinim segmentima koje kroz program ne stignemo dovoljno obraditi, i svima koji vole koristiti prirodne resurse za unapređivanje vlastitog zdravlja i načina življenja, koji su željni novih znanja i učenja. Naše radionice su uvijek i mjesto zabave, mjesto smijeha i prilika za druženje s ljudima s kojim dijelimo naše interese, i taj smo vrlo specifičan pristup odlučili podijeliti sa širom publikom i svima onima kojima je Rijeka daleko.

On-line radionice su u formatu koji je svima prihvatljiv i dostupan. Kroz video predavanje praćeno prezentacijom obrađujemo temu i objašnjavamo postupak izrade pripravaka.

Trudimo se proći kroz sve sastojke, objasniti njihov učinak i funkciju u pripravku, način implementacije i doziranje. Polaznici postepeno šire svoje znanje i kroz teoretski i kroz praktični dio.

Cilj je da nove radionice ne iziskuju svaki put nabavku puno novih sirovina, već da sirovine koje imamo iskoristimo na najbolji mogući način. Svejedno, pratimo trendove u prirodnoj kozmetici, no pokušavamo biti inovativni tako da što više sirovina za svoju kozmetiku zapravo napravimo sami. Uz video, polaznici dobivaju prezentaciju i Formularij. U njemu su sve formulacije za pripravke, vodič kako se pripravci rade i detalji o sirovinama. Potrebno se prijaviti na naš mail eterico.udruga@gmail.com, a onda ćete dobiti sve detaljne informacije o tome kako radionici pristupiti.

Teme biramo tako da prate sezonu, a potka svih naših nastojanja jest da se znanje dijeli i širi, da se uskladimo s prirodom, mudro koristimo njene resurse, brinemo o sebi, o svom zdravlju, o zdravlju nama bliskih ljudi, i u isto vrijeme čuvamo prirodu.

Neke su radionice namijenjene naprednijim polaznicima, no većina je namijenjena svima koji vole prirodnu kozmetiku i aromaterapiju ili su na dobrom putu da je zavole. Te informacije ćete naći u opisu radionice.

DOSTUPNE ON LINE RADIONICE:

KRUTI REGENERATORI ZA KOSU – zero waste on line radionica

KRUTI ŠAMPONI – zero waste on line radionica

NAUČI NAPRAVITI TEKUĆI SAPUN – TOPLA SAPONIFIKACIJA (on-line radionica)

ON LINE RADIONICA: SAPUNI ZA RUBLJE OD OTPADNIH MASNOĆA  – ekološka radionica sapuna

ZERO WASTE RADIONICA: NAUČI NAPRAVITI SVOJE MASAŽNE PLOČICE

BILJNI SIRUPInaučite izraditi funkcionalne sirupe od ljekovitog bilja

Biljni dossier: GAVEZ – on line radionica – sve što ste htjeli znati o gavezi, ali se niste usudili pitati 🙂

FITOAROMATERAPIJOM PROTIV ISPADANJA KOSE – ovom smo radionicom pokrili problematiku ispadanja kose i pomirili je s pripravcima na bazi ljekovitog bilja, eteričnih ulja i aktivnih tvari

HEMOROIDI – aromaterapija i biljni ekstrakti

PROBLEMATIKA DEHIDRIRANE KOŽE – humektanti i hydro mist čarobne vodice

VODENO-GLICEROLNI EKSTRAKTI – izrada i primjena u prirodnoj kozmetici

IZABERI SVOJU BOJU – pripravci za samotamnjenje

PO MJERI – napravite vlastitu mini liniju prirodne kozmetike s hijaluronom

KAKO SE RIJEŠITI CELULITA (ZAUVIJEK)? – ulitmativno rješenje vječnog problema 🙂

KAKO STVARATI KOZMETIČKE FORMULACIJE? – radionica za početnike i eksperte u prirodnoj kozmetici

MELATI: SPOJITE MED S ETERIČNIM ULJIMA – aromaterapijski pripravci na bazi meda

POREMEĆAJI PIGMENTACIJE – PRIRODNA RIJEŠENJA – napravite svoje set prirodne kozmetike za savršeno ujednačen ten

LJEKOVITI ULJNI MACERATI I PRIPRAVCI OD MACERATA – od A do Ž – naša najduža i prva on line radionica na kojoj ćete naučiti napraviti uljne macerate i pripravke na bazi uljnih macerata

PRIRODNI REPELENTI – kako se na prirodan način obraniti od komaraca i krpelja

PRIRODNA ZAŠTITA KOŽE LJETI – naučite napraviti svoj set prirodnih pripravaka za njegu i tretman kože ljeti

MASLACI ZA TIJELO (I DUŠU) – naučite napraviti biljne maslace koje će vaša koža obožavati