MODUL 1 – Uvod u prirodnu kozmetiku

Radionica polaznika uvodi u svijet prirodne kozmetike. Upoznajemo i obrađujemo osnovne pojmove kojima treba baratati da bi s razumijevanjem napravili svoje prve prirodne kozmetičke pripravke. Odgovoriti ćemo na najčešća pitanja onih koji imaju interes za aromaterapiju i prirodnu kozmetiku, a o njoj znaju ponešto ili ništa.

Kratak pregled tema koje ćemo obrađivati u teorijskom dijelu radionice:

– Prednosti prirodne kozmetike nad komercijalnom
– Možemo li usporiti starenje i faktori koji utječu na promjene na koži koje povezujemo sa starenjem
– Hladno prešana biljna ulja i njihove kvalitativne odrednice i razlozi primjene u prirodnoj kozmetici
– Što su eterična ulja, kako se dobivaju, kako se određuje njihova kvaliteta i terapijska vrijednost,  te njihova primjena u kozmetici
– Hidrolati i osnove aktivne tvari u prirodnoj kozmetici
– Razlika između voskova, emulgatora i pseudoemulgatora
– Konzervansi u prirodnoj kozmetici
– Minimalni tehnički i higijenski uvjeti za izradu prirodne kozmetike

Teorijski dio na većini naših radionica ide on-line. To znači da polaznik dobije video materijal koji pogleda u vrijeme kad mu odgovara. To je uvjet da bi se pristupilo praktičnom dijelu radionice.

Praktični dio

U praktičnom dijelu polaznik će samostalno izraditi svoje prve prirodne kozmetičke pripravke prateći formulacije iz skripte.

Na ovoj radionici radimo melem po izboru (Nevenov melem, Biljni melem za oštećenu kožu,  Bakin melem za dišne puteve, Melem za bolne zglobove ili Melem protiv hemoroida). Skripta sadrži sve formulacije pa polaznici mogu druge meleme napraviti samostalno kod kuće.
U drugom dijelu radionice spravit ćemo fini balzam za usne u stiku, gdje ćemo kombinirati vosak i lanolin da bi dobili melem drugačije teksture i namjene.

U trećem dijelu praktične radionice polaznik izrađuje svoju prvu kremu.
Kreme na bazi lanolina su najjednostavniji i najstariji emulzijski sustavi (spajaju vodenu i masnu fazu) i prilično su jednostavni za izradu, pogodni za početnike u prirodnoj kozmetici. Nazivaju se još i hladne kreme jer za njihovu izradu nije potrebno zagrijavati sastojke. Polaznici će ovisno o svom afinitetu samostalno izraditi lanolinsku kremu po formulacijama iz skripte ( regenerativna anti age lanolinska krema s ekstraktima smilja, lanolinska krema za obitelj, smirujuća lanolinska krema s kamilicom i kantarionom za nadraženu kožu).
Polaznici će dobiti skriptu s teoretskim dijelom i svim formulacijama i kući odlaze s pripravcima koje su sami izradili – melemom, balzamom za usne i lanolinskom kremom.

  • Trajanje radionice: 2 h video materijal + 2.30 sata radionica
  • Cijena radionice: 400 kn
  • Cijena radionice za članove udruge: 320 kn (odobren popust od 20%)
  • Radni materijali: video predavanje, skripta i Formularij, prezentacija
Prijavi se!