MODUL 4 – Urogenitalni sustav

Ovdje se bavimo s dva zasebna svijeta koji su u isto vrijeme i nerazdvojivo bliski. Oni čine mjesto gdje počinje stvaranje života, ali i mjesto izmjene, čišćenja,  izlučivanja.

Bubrezi nisu samo filteri koji odvajaju potrebno od nepotrebnog, oni  reguliraju ukupnu homeostazu organizma, neophodni su  u regulaciji krvnog tlaka i za održavanje adekvatne razine kalcija u organizmu. Skloni su bolestima, i fitoterapija je vrlo učinkovita u svim bolesnim stanjima bubrega, osobito onim koje se tiču bakterija.

Genitalni je sustav majka svih sustava s velikom zadaćom kreacije života. Kompliciran sustav koji je i hormonski i fiziološki uvjetovan i kao takav vrlo osjetljiv i sklon problemima. Urološkim su problemima nešto sklonije žene, no produženjem životnog vijeka nisu niti muškarci pošteđeni tegoba. Kao da je to znala priroda je dala cijeli naramak biljaka koje balansiraju urološke tegobe.

Plodnost i očuvanje trudnoće je fokus svih medicina od kad je svijeta. To su dva faktora nužna za produljenje i opstanak vrste. U genima nosimo informaciju kojom biramo partnera, biramo genetski materijal vlastitog potomstva. Priroda je vrlo surova i diskriminirajuća u toj sferi, ali onda opet, s druge strane, darežljiva i nježna jer nudi cijeli niz hormon-like biljaka koje gode genitalnom sustavu žena, ali i muškaraca.

Današnji je način života jako promijenio sustav vrijednosti, osobito onih koje se tiču stvaranja obitelji i potomstva. U trci za pogrešnim stvarima počesto se spotaknemo sami o sebe. Od sveg vremena kojeg “nemamo” poremetili su se i biološki satovi i naše želje i volje za roditeljstvom. Kao i da je to znala, priroda je opet bila pametnija od nas i pružila nam ruku. Nade ima i za nju i za nas.

Na ovom modulu obrađujemo:

  • cistitis, urolitijaza, bhp, prostatitis, bakterijske infekcije, hpv i hsv infekcije, gljivične infekcije, pcos, hipermenoreja, endometriom, miomi, menopauza

MODUL 5 – Lokomotorni i kardiovaskularni sustav

Prijavi se!