MODUL 5 – Prirodna njega usne šupljine

Radionica koju iznimno nudimo svima bez obzira na stečeno predznanje. Važnost održavanja zdravlja usne šupljine, a da pri tom koristimo prirodne i učinkovite pripravke je postala naša misija. Prirodna zubna pasta je jedan od postulata osnovne higijene i te kako važna karika u zdravlju cijelog organizma

Karijes i bolesti zubnog mesa ubrajaju se u najčešće bolesti suvremenog čovjeka. Iako je slina naša prirodna pasta za zube jer neutralizira kiseline i razara bakterije, a mišići obraza i jezika su naša prirodna četkica jer mehanički čiste površinu zuba, prehrana bogata rafiniranim šećerima, u isto vrijeme siromašna vlaknima i mineralima, te česti međuobroci između kojih ne prođe dovoljno vremena da bi slina odradila svoj posao dovodi do poremećaja u usnoj šupljini.

U teorijskom dijelu ove radionice proći ćemo kroz najčešće poremećaje usne šupljine s posebnim naglaskom na fitoaromaterapiju koja je kod mnogih poremećaja vrlo učinkovita.

Naučit ćemo napraviti:

  • pastu za zube (obiteljsku, za djecu ili protiv parodontoze)
  • vodicu za usta
  • osvježivač daha
  • A+A – jedan sasvim novi pripravak protiv parodontoze koji spaja tradicionalnu ajurvedsku medicinu i aromaterapiju.

Prirodne paste se potpuno neškodljive, čak štoviše, mogu biti od velike pomoći kod gingivitisa i parodontoze, bolesti koje pomalo obilježavaju naše doba. Usto su i fine i ugodne za koristiti. Djeca ih obožavaju.

Sve pripravke polaznici izrađuju samostalno, po svojim potrebama i preferencijama nakon što pogledaju teorijski dio kojeg dobiju u obliku video predavanja i steknu dostatno znanje.

Radionica je popraćena opširnom skriptom koja sadrži teoretski dio i formulacije za sve pripravke, te jedan mali poseban dio gdje su aromaterapijske formulacije za neka akutna stanja.
S radionice polaznici odlaze s pastom za zube, vodicom za ispiranje usta, osvježivačem daha i učinkovitim prirodnim pripravkom protiv parodontoze.

  • Trajanje radionice: 2 sata video predavanja + 2 sata radionica
  • Cijena radionice80 € (602 kn)
  • Cijena radionice za članove udruge: 64 € (482 kn) – odobren popust od 20%
  • Radni materijal: video predavanje, prezentacija, skripta + Formularij

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

Prijavi se!

PRETHODNI MODUL        SLJEDEĆI MODUL