MODUL 6/2 – Regeneratori, maske za kosu i leave-in pripravci

U prvom dijelu ove radionice izrađivali smo uljne pakunge i losione za vlasište i kosu, odnosno pripravke prije pranja kose i šampone. Za ovu radionicu ostali su nam regeneratori i maske, te pripravci za njegu i jačanje kose koji se ne ispiru.

Prirodna je kozmetika i na ovom području pokazala svoju premoć nad komercijalnom. Kombinacije biljnih i eteričnih ulja s nježnijim i prirodnijim tenzidima, te cijela plejada biljnih ekstrakata koji se koriste kako bi ojačali strukturu kose, zagladili kutikulu, poboljšali stanje vlasišta , osobito onih koja su osjetljiva ili bolesna, već su dali rezultate.

Uvijek govorim kako se prirodnoj kozmetici treba dati vremena i prostora za djelovanje i da je onaj prvi wow efekt tek nagovještaj njene prave moći, no kod šampona i regeneratora imamo zaista instant rezultat. Jednostavno, neusporedivo su bolji.

Na ovoj radionici proći ćemo u teoretskom dijelu kroz neka manje poznata biljna ulja koja su odlična u prirodnim tretmanima za kosu i rado ih koristimo u preparatima za kosu. Ylang ylang je eterično ulje koje upravo u pripravcima za njegu kose ima pravo mjesto djelovanja, pa ćemo razjasniti kako se snaći u njegovim frakcijama i inačicama. Govorit ćemo o pojačivačima apsorpcije, te o cijelom nizu aktivnih principa kojima ćemo našim pripravcima dati ekskluzivne karakteristike.


U praktičnom djelu radimo maske i regeneratore za kosu, suho ulje za vrhove, serum za vrhove koji se ne ispire, losion za jačanje strukture kose i pripravak za zaštitu kose od izvora topline (thermo-protect).

Polaznici će si uz naše vodstvo samostalno izraditi četiri pripravka prilagođena svojim željama i potrebama svoje kose i dobiti opširnu skriptu s teorijskim dijelom i svim recepturama.

  • Trajanje radionice: 2 sata video predavanja + 2 i pol sata radionice
  • Cijena radionice80 € (602 kn)
  • Cijena radionice za članove udruge: 64 € (482 kn) – odobren popust od 20%
  • Radni materijal: video predavanje, prezentacija, skripta + Formularij
Prijavi se!

PRETHODNI MODUL    SLJEDEĆI MODUL