MODUL 4 – Maske, pilinzi, aromaterapijske soli i šumeće kuglice

Još jedna radionica namijenjena početnicima, ali i onima koji već izrađuju svoju kozmetiku, te svima koji se bave njegom i tretmanima lica (kozmetički saloni, wellness centri). Nakon ove radionice svoj privatni mini-wellness moći ćete si napraviti bilo koji dan

Maske od gline su prava riznica minerala i oligoelemenata za našu kožu. Uvriježeno je mišljenje da glina isušuje kožu, no naučiti ćemo da nije tako i da one i te kako mogu odgovarati i iznimno suhim i dehidriranim kožama kao što odgovaraju masnim i “nečistim” tipovima kože. Maska od gline je vjerojatno najbolji i najnježniji način da kožu dubinski očistimo i vratimo joj sjaj i blistavost. Njihova je ljepota u tome što su potpuno neagresivne i koža ih obožava.

Osim toga su i strašno fora, uz vrlo malo truda možemo si spraviti brzinsku masku bolju od bilo koje koju ćete kupiti na policama drogerija ili dobiti u kozmetičkom salonu.

Piling se voli zbog onog osjećaja glatkoće kože nakon njega. Piling ima svoje prednosti i svoje mane i za razliku od glinenih maski uz njega su vezane i neke restrikcije. Može biti i te kako od koristi, ali može dovesti i do prilično ozbiljnih poremećaja epiderme, pa je mudro ponešto o tome naučiti, osobito ako volite pilinge.

Aromaterapijske soli su srž wellnessa. Kad osjetite prve simptome prehlade ili gripe, ništa pametnije ne možete napraviti nego napraviti toplu kupku i usuti u nju par šaka aromatizirane soli. Ugodno tople kupke potiču funkcije organa koji sudjeluju u metabolizmu štetnih tvari, dakle, jetru, bubrege i kožu.

Zbog tople vode podiže se temperatura tijela, i potiče protok limfe i krvotoka prema površini, a slana voda olakšava taj cijeli proces. Kupke su od velike pomoći i kod različitih tipova dermatitisa, boli u mišićima i kostima, a katkad i odličan anti-stress tretman. Koju sol izabrati za kožne poremećaje, a koju kada se želimo opustiti i relaksirati, koje eterično ulje dodati i u kojoj količini? Sve ćemo to naučiti prije nego spravimo aromaterapijske soli na radionici.
Na kraju radimo šumeće kuglice. Čisto veselje i radost. Za njih uvijek kažem da su prilično jeftin trik, ali svih razvesele. Ne treba za sreću puno 🙂

Teorijski dio traje oko 2 h, a dobije se u obliku video predavanja nekoliko dana prije radionice.

Na samoj radionici izrađujemo kompleksnu masku od gline s dodatkom aktivnih tvari i hidrolata po tipu kože i funkciji (tonificirajuću anti-age masku od glina ili masku od glina za problematičnu, masnu i aknastu kožu), a onda će polaznici napraviti jednu masku od glina po vlastitoj recepturi tako da odmah primjene usvojeno znanje.

Piling ćemo naučiti napraviti u dva medija – u emulziji i u gelu, jedan će biti za suhu i osjetljivu kožu, drugi za masnu i problematičnu.

Za tijelo radimo apsolutni hit ove radionice – anticelulitni piling,

Polaznik odlazi doma sa znanjem, skriptom koja sadrži teoriju i sve recepte i wellness paketom:  maskom od gline, soli za kupanje, anticelultnim pilingom i brdom šumećih kuglica za kupanje.

  • Trajanje radionice: 2 sata video predavanja + 2.30 h radionice
  • Cijena radionice80 € (602 kn)
  • Cijena radionice za članove udruge: 64 € (482 kn) – odobren popust od 20%
  • Radni materijal: video predavanje, prezentacija, skripta + Formularij
Prijavi se!

PRETHODNI MODUL       SLJEDEĆI MODUL