MODUL 2/2 – Kreativna radionica sapuna

Kreativna radionica sapuna zahtjeva osnovno predznanje (stečeno u Maloj školici sapuna ili negdje drugdje) i ponešto vještine i rutine u izradi sapuna hladnim procesom saponifikacije. Tu proširujemo teorijsko znanje kako bi sapunima dodali na funkcionalnosti, a u praktičnom dijelu ih učimo oplemeniti kroz kreativne načine “oslikavanja” sapuna.

Iako se već nakon Male školice sapuna čini da smo sve što treba znati za izradu sapuna već savladali, na ovoj radionici i te kako produbljujemo znanje.

Proći ćemo kroz prirodne i mineralne boje, prirodne dodatke koji sapun oplemenjuju i čine ga našoj koži prihvatljivijim, isprobat ćemo desetak tehnika “oslikavanja” sapuna, govoriti o utjecaju masnih kiselina pri izboru ulja i masti na konačan izgled i funkciju sapuna, o slaganju boja i mirisnih nota, o fiksatorima mirisa i svim tim divnim čudima koje od običnog sapuna naprave malo umjetničko djelo. Na ovoj radionici detaljno prolazimo i kroz sapunski kalkulator kako bi usvojeno znanje vrlo lako u budućnosti primjenili u kreaciji vlastitih recepata. I ovdje će polaznici napraviti oko kilograma sapuna kojeg nose kući. Također dobivaju i skriptu s teorijom i recepturama.

Nakon završena dva modula polaznik je u potpunosti osposobljena za samostalnu izradu sapuna od početka do kraja. Može vrlo lako kreirati svoje recepte, ovisno o vlastitim zalihama sirovina, pri tome poštujući osnovna načela izbora masnih kiselina kako bi sapun na kraju bio funkcionalan u svakom smislu – ugodan i nježan prema koži, s pravom količnom pjene i idealnom tvrdoćom kako se ne bi prebrzo trošio. Ima bezbroj tehnika bojanja i lijevanja sapunske mase, a kroz radionicu usavršimo osnovne na kojima se grade sve druge tehnike.

Ovo je prava prilika za sve kreativce jer se kroz sapun zaista možemo i umjetnički izražavati. Ekološki su sapuni najprihvatljiviji način održavanja svakodnevne higijene tijela i ruku, i korištenjem sapuna zaista svoj ekološki trag i te kako unapijeđujemo i korigiramo. Najvažnije – koža će vam biti vrlo zahvalna.

Teorijski dio se odrađuje putem video predavanja kojeg polaznik dobije nekoliko dana prije radionice i to je uvjet za pristup radionici.

Polaznik na radionicu dolazi u dugim rukavima i s pregačom. Svu drugu potrebnu zaštitnu opremu dobiti će na samoj radionici.

  • Trajanje radionice: 2 sata video predavanja i 3 i pol sata radionice
  • Cijena radionice80 € (602 kn)
  • Cijena radionice za članove udruge: 64€ (482 kn) – odobren popust od 20%
  • Radni materijal: video predavanje, prezentacija, skripta + Formularij, priručni kalupi za izlijevanje sapuna

(Za sve fotografije i sapune na njima su zaslužni naši polaznici) 🙂

Prijavi se!

PRETHODNI MODUL    SLJEDEĆI MODUL