MODUL 2/2 – Kreativna radionica sapuna

Kreativna radionica sapuna zahtjeva osnovno predznanje (stečeno u Maloj školici sapuna ili negdje drugdje ) i ponešto vještine i rutine u izradi sapuna hladnim procesom saponifikacije. Tu proširujemo teorijsko znanje kako bi sapunima dodali na funkcionalnosti, a u praktičnom dijelu ih učimo oplemeniti kroz kreativne načine “oslikavanja” sapuna.


Proći ćemo kroz prirodne i mineralne boje, prirodne dodatke koji sapun oplemenjuju i čine ga našoj koži prihvatljivijim, isprobat ćemo desetak tehnika “oslikavanja” sapuna, govoriti o utjecaju masnih kiselina pri izboru ulja i masti na konačan izgled i funkciju sapuna, o slaganju boja i mirisnih nota, o fiksatorima mirisa i svim tim divnim čudima koje od običnog sapuna naprave malo umjetničko djelo. I ovdje će polaznici napraviti oko kilograma sapuna kojeg nose kući. Također dobivaju i skriptu s teorijom i recepturama.

Teorijski dio se odrađuje putem video predavanja kojeg polaznik dobije nekoliko dana prije radionice i to je uvjet za pristup radionici.

Polaznik na radionicu dolazi u dugim rukavima i s pregačom. Svu drugu potrebnu zaštitnu opremu dobiti će na samoj radionici.

  • Trajanje radionice: 2 sata video predavanja i 3 i pol sata radionice
  • Cijena radionice525 kn (69 €)
  • Cijena radionice za članove udruge: 420 kn  (55€) – odobren popust od 20%
  • Radni materijal: video predavanje, prezentacija, skripta + Formularij, priručni kalupi za izlijevanje sapuna
Prijavi se!

PRETHODNI MODUL    SLJEDEĆI MODUL