Prirodni repelenti – on-line radionica

Na radionici ćemo se pobliže upoznati s malim napasnicima koji nam zagorčavaju život u proljeće i ljeto, s krpeljima i komarcima.

Meri Popović, fitoaromaterapeut


Neprijatelja valja upoznati, treba znati njegove navike i onda mu doskočiti inteligentno i dočekati ga spremno, oboružan lakom i teškom artiljerijom.

Krpelja ima svake godine sve više, a nažalost i bolesti koji oni prenose su i na našim prostorima sve učestalije, pa svi koji vole ići u prirodu, sakupljati bilje, kampirati i skvotati trebaju razmisliti o tome da se primjereno zaštite.

Eterična ulja su vrlo učinkovita protiv ovih napasnika, odbijaju ih ne samo svojim mirisom, već i svojim sastavom jer su za njih vrlo toksična. Biljke stoljećima u svojim mini kemijskim laboratorijima stvaraju molekule kojima se brane od napasnika i predatora. Taj njihov potencijal mi na ovoj radionici, ali i inače u aromaterapiji, koristimo u vlastitu korist.

Naravno, ono što je toksično za insekte, vrlo je često toksično i za nas, pa je i te kako važno kako ćemo ih dozirati i  na koji način primjenjivati da to bude učinkovito i sigurno. Taj dio treba dobro savladati prije nego se upustimo u izradu repelenata s eteričnim uljima. Pripravak mora biti dovoljno potentan da odbije insekte, ali u isto vrijeme i dovoljno blag da nama ne radi štetu.

Radionica se sastoji od video predavanja dostupnog on-line, a polaznici će dobiti prezentaciju i Formularij (skriptu) s desetak formulacija za repelente koje će moći samostalno izraditi. To su formulacije na bazi eteričnih i biljnih ulja, te ekstrakta sa repelentnim djelovanjem na krpelje i komarce. Ovisno o namjeni i formulaciji mogu se koristiti na koži ili odjeći, u difuzerima i aroma-lampicama. Naučiti ćemo napraviti i prirodan repelent za djecu, te kako se ponašati i št napraviti u slučaju kontakta sa potencijalno zaraženim krpeljima. Čuvajte se i budite pametni.

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

Prijaviti se možete preko web obrasca ili na mail: eterico.udruga@gmail.com

  • Trajanje video predavanja: oko 1.30 h
  • Cijena radionice: 24
  • Cijena radionice za članove: 19€ (odobren popust od 20 %)
  • Potrebno predznanje: NE
  • Praktični dio radionice: DA (detaljna uputstva za samostalnu izradu, mogućnost izrade i slanja pripravka za vrijeme trajanja radionice)
  • Materijali za rad: video, skripta (Formularij), prezentacija
Rezervacija termina edukacije

Ovdje se možete prijaviti za on-line radionice i željeni modul. Kontaktirat ćemo vas sa svim potrebnim informacijama putem e-maila ili na broj telefona koji ostavite u prijavnici.

    [Ispunjavanjem ovog obrasca potvrđujem da Udruga EteriCo ima moju suglasnost za prikupljanje i obradu osobnih podataka u skladu s Općom uredbom za zaštitu osobnih podataka].

    Suglasnost za prikupljanje i obradu osobnih podataka u skladu s Općom uredbom za zaštitu osobnih podataka.