EDUKACIJA: Najava radionica za listopad 2017.

U listopadu imamo Malu školicu sapuna, borit ćemo se s gorućim problemom hiperpigmentacija, a Goran će nas uvesti u svijet refleksologije koji ćemo spojiti s aromaterapijom


Kako smo najavili, od listopada započinjemo s radionicama prirodne kozmetike namijenjenim onima koji se prirodnom kozmetikom već bave, imaju osnove u znanju i iskustva u radu, ili su završili našu Edukaciju iz prirodne kozmetike. Ove radionice su zapravo i osmišljene upravo za naše polaznike i oni imaju prednost rezervacije mjesta jer su ove radionice njima prirodan nastavak edukacije. Sva preostala mjesta biti će popunjena na principu „tko prvi, njegova djevojka“.

Najava radionice: AROMATERAPIJAOM protiv HIPERPIGMENTACIJE

Hiperpigmentacije postaju vidljive ljeti  kada više vremena provodimo na suncu što je i logično jer su to nakupine melanina. Sunce je dijelom i krivac za njih uz mnoštvo drugih faktora. Nisu one ni neka novost. Naše su bake svoje flekice trljale limunovim sokom, a stare rimljanke su za istu svrhu koristile talog zaostao nakon fermentacije vina. Nisu ni znale, ili možda jesu, no one su u stvari koristile AHA kiseline. U istu svrhu u Bosni su se macerirali cvjetovi ljiljana, negdje cvjetići tratinčica, a Japanke su za svoju bijelu put koristile rižine mekinje. Čini se da su danas hiperpigmentacije učestalije, no možda su samo zahtjevi za dugotrajnom ljepotom i što dužom mladosti veći i suroviji – više smo okrenuti sebi, izvanjsko je postalo vrlo bitno. Kako god bilo, svi volimo vidjeti sjajan, zdrav i blistav ten. Jesen je pravo vrijeme da se s hiperpigmentacijama uhvatimo u koštac.

Aromaterapija ima svoje vrlo učinkovite adute za ovaj problem, i mi ćemo na ovoj radionici spojiti tradicionalno s modernom fitoaromaterapijom i napraviti dva pripravka koji će djelovati sinergijski – kremicu s voćnim kiselinama i uljni serum. AHA voćne kiseline prodiru u dublje slojeve kože i izazivaju keratolitički efekt koji bismo mogli nazvati i dubinskim pilingom. Tako se stimulira regeneracija i obnavljanje epidermisa, poboljšava hidratacija i biosinteza dermalnih glikozaminoglikana koji čine potpornu strukturu kože i potiču produkciju kolagena i elastina. U sinergiji s aktivnim biljnim principima i eteričnim uljima koja su djelotvorna kod smanjena pigmentacija to je recept koji „radi“ i stvarno smanjuje hiperpigmentacije. Potreban je i ljudski faktor – upornost i učestalost u primjeni.

Pod UV svjetlom pogledati ćemo i stvarno stanje naše kože.

Radionicu vode Boris Oštarić i Meri Popović.

Datum održavanja radionice je petak, 20. listopada od 18 do 20.30 h

Polaznici će dobiti materijale s predavanja i recepte za pripravke koje ćemo izrađivati.

Cijena radionice: 80 kn (članovima Udruge odobrava se popust od 20%, pa je cijena radionice za članove 65 kn)

Najava radionice: REFLEKSOLOGIJA I AROMATERAPIJA – Samomasažom stopala do bolje kvalitete života

Goran će nas uvesti u svijet refleksologije začinjen aromaterapijom. To je i mali intro edukaciji koju pripremamo za fizioterapeute i masere, ali i prilika svima da se upoznaju s refleksologijom.

Ne služe stopala samo da nas nose po svijetu. Refleksologija je vrlo stara tehnika koja balansira duh i tijelo i vraća im tako važnu ravnotežu. Naša su stopala tumač promjena koje se u organizmu događaju i reflektiraju stanje cijelog organizma. I zaista, ako stopala bolje pogledate, uz vrlo malo mašte vidjeti ćete koliko izgledom podsjećaju na ljudsko tijelo. Palac i prsti simboliziraju glavu, gornji dio stopala prsni koš, donji dio trbušnu šupljinu, a peta zdjelicu i stražnjicu. S druge strane, linija s unutarnje strane stopala nalikuje kralježnici.

Goran će nas poduči tehnici samomasaže stopala. Napraviti ćemo i aromaterapeutsku uljnu mješavinu i tako spojiti dvije tehnike u jednu.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 30. listopada od 18.30 do 20 h

Polaznici će dobiti materijale i recepte s predavanja.

Cijena radionice je 50 kn. Članovima Udruge odobravamo popust od 20% (cijena za članove je 40 kn).

Edukacija iz prirodne kozmetike: 2. modul – 1. dio MALA ŠKOLICA SAPUNA

Ovaj mjesec organiziramo  tri radionice izrade sapuna. To je drugi modul Edukacije za prirodnu kozmetiku koji se sastoji od dvije radionice. Mala školica sapuna je dosad iznjedrila veliki broj onih što vole sapune. Zaljubiti se u sapun nije uopće teško. To je kreativan i zabavan posao koji rezultira nečim lijepim i korisnim poput sapuna. Hladna saponifikacija je proces u kojem ulja i masnoće uz pomoć lužine postaju sapun. Izborom ulja i tehnika mi diktiramo buduće karakteristike našeg sapuna, i ako se još itko sjeća sapuna koji su isušivali kožu, treba znati da su se stvari promijenile. I mi smo našu skriptu malo promijenili, dodali smo neke nove recepte, radionica će biti tečnija.

Ovo znanje je za život. Treba se sjetiti da su postojala vremena u kojima se sapun plaćao zlatom, vremena kada je sapun bio luksuz i obilježje društvenog statusa. Nepravedno odbačen, mi ga vraćamo u život i na mjesto koje zaslužuje.

Raditi sapune je lako, treba samo naučiti kako.

Radionica je namjenjena početnicima i potpunim neznalicama. Potrebno je rezervirati svoje mjesto jer je broj mjesta na radionici ograničen. Detalji o radionici i cijena mogu se naći na linku.

Datumi održavanja radionice su:

Subota, 14. listopada od 10 do 16 h

Nedjelja, 22. listopada od 10 do 16 h

Subota, 28. listopada od 10 do 16 h

Prijava za sve radionice je obavezna zbog ograničenog broja mjesta. Većina radionica se popuni vrlo brzo, pa je mudro brzo i reagirati. Prijaviti se možete putem maila, telefona, naše facebook stranice ili ovdje.

Vidimo se 🙂

Prijavi se!
Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.