EDUKACIJA: Radionice u listopadu 2018.

Konačnoooo je riječ mjeseca 🙂 Dakle, (konačno) krećemo s novim ciklusom edukacije iz prirodne kozmetike, imamo dragu gošću koja nas časti besplatnim predavanjem u kojem ćemo naučiti što je Bowenova terapija, a Goran će ove zadnje dane produženog ljeta iskoristiti za priču o vitaminu koji je sve manje vitamin, a sve više hormon.

Piše: Meri Popović, fitoaromaterapeut


Odlučili smo listopad gotovo u potpunosti posvetiti našim novim polaznicima koji započinju svoj novi put. Cjeloživotno učenje za njih više neće biti samo pojam, oni će stvarno zakoračiti u novi, lijep i čaroban svijet prirodne kozmetike i aromaterapije. Izazov je velik – kad otvoriš vrata novih svjetova nađeš se na početku, puno toga treba prevaliti, puno je toga ispred tebe. Nadamo se da osim silne želje i nestrpljivosti za početkom edukacije imaju i volju i želju za učenjem. To su zapravo i bili jedini uvjeti koje smo pred njih postavili.

Bit će lijepo, to možemo obećati. No, put učenja je uvijek dug i nikada samo lagan. U tome se skriva i dio njegove ljepote. Današnje vrijeme osobito voli sažetost i brzinu. Ustrajnost nije osobito na cijeni, a „nemam vremena“ je vjerojatno najčešća ispirka i izlika. Svima. Za sve. Vrijeme kao ludo leti, kao curi, kao nema ga se, a zapravo s njim loše manipuliramo i trošimo na pogrešan način i na krive stvari. Na svu sreću, uvijek ga nađemo kad nešto stvarno želimo i volimo.

Mi smo, čini se, ipak našli jedan fini balans u kojem je stečeno znanje u dobrom razmjeru s utrošenim vremenom i novim trendovima. Jedna je naša polaznica na kraju edukcije rekla kako već dugo nije toliko toga naučila u samo jednoj godini.

Mi smo spremni. Baterije su na full, i zapravo sad već i mi jedva čekamo. Naša treća generacija onih što će ovladati vještinom stvaranja prirodne kozmetike je do sada brojem najveća i neće biti lako uskladiti sve radionice koje planiramo. Biti će to i nama izazov. Organizacijski je to velik zalogaj, puno toga treba prilagoditi, pomiriti i pripremiti, a ljudski je faktor u svakoj organizaciji uvijek najveći rizik. No treća nam je godina, sad već dosta dobro hodamo, znamo čak i pomalo trčati, znat ćemo se s tim nositi.

Uskoro i nova edukacija – Škola aromaterapije

Da nam ne bi posla bilo malo, krajem ove godine organizirat ćemo još jednu potpuno novu edukaciju, onu koju dugo obećajemo – iz klasične aromaterapije. Smislili smo nešto novo i drugačije od edukacija koje su sada dostupne u Hrvatskoj, spojit ćemo puno pametnih glava i vrijednih ruku, u nadamo se, nešto zaista vrijedno.

Male kozmetičke zahvate napravit ćemo i radionicama koje su uobičajeno držali naši kolege, Goran Smirčić i Boris Oštarić, naše dvije uzdanice, perjanice i dva čovjeka koje svi volimo. Želja nam je približiti aromaterapiju svima. Iskoristiti ćemo divno Borisovo „sve-znanje“ i Gogijevu drugu ljubav i zvanje – nutricionizam, pa ćemo te radionice na neki način unaprijediti kako bi aroma i fitoterapiji dodali neke nove komponente i vrijednosti. Planiramo i nešto od stručnih seminara, a bit će i naprednih radionica iz kozmetike, no u nešto drugačijem obliku od dosadašnjih.

Novi sadržaji, gostujući predavači, nove teme

Odluka je i da ugošćujemo što više i što češće ljude srodnih znanja i ambicija i širimo si vidike i horizonte. Aromaterapija i fitoterapija se lako i dobro usklađuju sa svim novim trendovima kojima je svrha poboljšanje kvalitete življenja i unaprjeđenje zdravlja. Na kraju svega uvijek se vratimo onom da je prevencija pola zdravlja, a dobre navike druga polovina, pa na tome valja poraditi iz svih smjerova.

Besplatno predavanje: Bowenova terapija

Još nešto lijepo se događa ovaj mjesec. Manuela Radolović-Bonassin je naša draga prijateljica  i članica od prvog dana udruge. Jedna čudesna žena koja je svoj životni put pronašla u učenju i pomaganju i koja je zapravo rasla paralelno s nama. Ovaj mjesec ona će počastiti nas, a mi vas njenim uvodnim predavanjem u kojem će predstaviti jednu od terapijskih tehnika kojima se bavi – Bowenovu terapiju.

Bowenova terapije je holistička metoda kojim se djeluje se na uzroke raznih stanja koja narušavaju zdravlje ili kvalitetu život. Bol, smanjena funkcija tijela, problemi sa spavanjem, osjećaj umora, sezonske alergije, osjećaj nezadovoljstva, kronične i autoimune bolesti, sve su to signali da nešto radimo krivo. Cilj joj normalizirati sve sustave u tijelu i dovesti ih u idealan balans. Tehnika je nježna i nema ograničenja u smislu primjene pa se može provoditi čak i kod beba, trudnica ili na osobama poodmakle životne dobi.

Sve detalje i važne stvari o Bowen tehnici doznat ćemo od Manuele na besplatnom uvodnom predavanju koje će održati u prostoru naše udruge

u subotu, 13. listopada, od 11-12 sati

Predavač: Manuela Radolović-Bonassin

Po završetku predavanja Manuela će napraviti nekoliko Bowen tretmana zainteresiranim. Prijaviti se možete unaprijed ili poslije predavanja.

Znate da smo ograničeni prostorom, pa molimo da najavite svoj dolazak kako se ne bi stvorila prevelika gužva jer znamo da će interes biti velik. Naši članovi imaju prednost kod prijave na radionice i predavanja, stoga ako vas zaista interesira Bowenova metoda prijavite se što prije.

Modul – MACERATI, BILJNA ULJA, JEDNOSTAVNI EMULZIJSKI SUSTAVI

Zbog iznimnog interesa, na kojem se zahvaljujemo, ove smo godine oformili čak tri grupe za novi ciklus edukacije iz kozmetike. Svi polaznici koji su se prijavili u roku već su dobili svoje termine za radionice i grupe su popunjene. Neke radionice u sklopu edukacije biti će otvorene za prijave i naknadno o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Zasad mjesta više nema, no kako nam vaše prijave i dalje stižu, Jana se jako trudi da eventualna odustajanja popuni s imenima onih koji su s prijavom malo zakasnili.

Radionice idu petkom ili utorkom, ove godine krećemo pola sata ranije, od 17.30

Prva grupa – petak, 12. listopada (17.30-21.30)

Druga grupa – utorak, 16. listopada (17.30-21.30)

Treća grupa – petak, 26. listopada (17.30-21.30)

Ova je radionica ona u kojoj se upoznajemo s prednostima (i manama) prirodne kozmetike, učimo o njenim osnovnim sastavnicama, biljnim uljima, maceratima, eteričnim uljima, hidrolatima i upoznajemo se s osnovnim aktivnim tvarima. Odgovaramo i na neka vječna pitanja: možemo li kozmetikom zaista popraviti stanje kože, umanjiti borice, usporiti starenje? Zapravo, ovoj je radionici cilj da počnemo baratati baznim pojmovima, da naučimo kako se dobivaju hladno prešana ulja, a kako eterična ulja, koje su nam metode ekstrakcije dostupne i zašto neke nisu i koje ekstrakte možemo koristiti u prirodnoj kozmetici. Naučit ćemo razliku između emulgatora i pseudoemulgatora i napraviti svoju prvu prirodnu kremu, melem i balzam.

Edukaciju vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

Predavanje by Mr. Gogi: Vitamin D – vitamin prošlosti, hormon budućnosti

U neka, ne tako davna vremena, vitamin D se povezivao isključivo s rahitisom u male djece i sa zdravljem kostiju. Zvalo ga se vitaminom sunca. Živimo na moru, u ugodnoj klimi s puno sunčanih dana i zapravo se o njemu nismo puno niti brinuli. Ali zadnjih godina je naš grad postao „onaj koji teče“, nebo je posivjelo i sve se češće čuje da dosta ljudi zaista ima deficit vitamina D. Štoviše, priča se o pandemiji koja je zahvatila i Hrvatsku.

Pospanost, depresija, smanjena izdržljivost, povišen krvni tlak, razdražljivost, loše raspoloženje, slabost u mišićima – samo je jedan dio simptoma koji se povezuju s njegovim nedostatkom. Priči tu nije kraj, vitamin D je važan je i u prevenciji infekcija, malignih, kardiovaskularnih i autoimunih bolesti. Zašto dolazi do njegovog deficita, na koji način to spriječiti, i možemo li uopće spriječiti? Suplementirati ili ne, i ako da, na koji način? Postoji li opasnost od predoziranja, i zašto se vitamin D naziva vitaminom prošlosti, a hormonom budućnosti? Na sva ova pitanja ili neka druga koja ćete imati vi, naš Gogi će znati odgovoriti.

Predavanje će se održati u

ponedjeljak, 29. listopada u 18.30

Predavač: Goran Smirčić, aromaterapeut i nutricionist

Cijena predavanja: 50 kn

Cijena za članove udruge: 40 kn (-20%)

Prijave obavezne (zbog ograničenog broja mjesta).

Prijavi se!
Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.