EDUKACIJA: Radni kalendar za studeni 2018.

Studeni će obilježiti sapuni, nastavljamo edukaciju iz prirodne kozmetike i ponovno ulazimo u čudesan svijet sapuna. Otkrit ćemo i sve tajne čajevca, napraviti fini i prirodni sirup protiv kašlja, a imamo i gostujuću radionicu sirove hrane

Piše: Meri Popović, fitoaromaterapeut


Sirova hrana je veganska prehrana koja se termički ne obrađuje iznad 45 stupnjeva, i bazira se na svemu najljepšem što priroda nudi – sirovom voću i povrću, cvijeću i jestivom samoniklom bilju. U pripremi hrane koristi se miksanje, cijeđenje, mariniranje, fermentiranje i klijanje kako bi se sačuvala aktivnost enzima u namirnicama. Ovo nas je Spomenka Marković već naučila u svom uvodnom predavanju. Spomenka je ovim putem krenula iz osobnih zdravstvenih razloga i putem osim izlječenja našla i svoju ljubav i novi stil života. Nema ništa ljepše nego to znanje i sreću podijeliti s onima kojima to treba.  Hrana nikad nije samo hrana, to je energija, to je zdravlje, to je vibracija.

Fala svima koji su došli, interes i odaziv je stvarno bio velik i već je dogovorena prva radna grupa i praktični tečaj pripreme sirove hrane koji će se održati u ponedjeljak, 12. studenog u našoj udruzi. Spomenka priprema i nove radionice, pa se svi zainteresirani mogu javiti, kada se oformi grupa organizirati ćemo novu radionicu u suradnji sa Spomenkom Marković.

MALA ŠKOLICA SAPUNA – Edukacija iz prirodne kozmetike 2. modul

Ovaj mjesec vikendi su nam radni, edukacija iz prirodne kozmetike se nastavlja, a mi ulazimo u čaroban svijet sapuna. Mala školica sapuna namjenjena je početnicima u tom poslu, i onima koji su tek zagrebali u prekrasan svijet prirodne kozmetike. Sapun nije nužno kozmetičko pomagalo, ali je odličan odabir za održavanje svakodnevne higijena tijela, dapače, superioran naspram onog što većina ljudi koristi u tu svrhu. Puno nas ima problema poput suhe kože i svrbeža nakon tuširanja (kojeg često povezujemo s vodom i klorom, a rijetko s agresivnim pjenilima), česte alergije, perutave kože nogu i tijela, počesto takve probleme otkloni običan sapun. Dobro, ne baš sasvim običan, ali fini sapun kojeg si sam napraviš, onako, po svojoj mjeri. Kako? Nije teško, naučit ćemo ovaj mjesec.

Loša je vijest da mjesta na ovim radionicama više nema, no naša je Jana čudotvorka, pa kad netko zbog obaveza odustane, ona mjesto brzo popuni. Ako netko ima silnu volju i žarku želju da nauči raditi sapune, probajte se javiti, možda uspije.

Radionice će se održati u sljedećim terminima:

11. studenog, nedjelja od 10 do 16

17. studenog, subota, od 10 do 16

24. studenog, subota, od 10 do 16 h

Radionice je osmislila i vodi Meri Popović, aromaterapeut

Više o radionici možete pogledati ovdje

7 VELIČANSTVENIH: ETERIČNO ULJE ČAJEVCA

Ove smo godine odlučili napraviti niz predavanja u kojima ćemo temeljito obraditi sedam eteričnih ulja koja bi trebala biti dio svake (malo bolje) kućne ljekarne. To su mahom ona koja slove za „sigurna“ i koje će vam tete u ljekarni prodati uz savjet da ih koristite slobodno i bez straha. Neke opreznije će reći nemojte na djeci, nemojte ako ste trudni, nemojte ako dojite, no nekada vas neće imati vremena savjetovati. Internet je izvor svog znanja i svog neznanja ovog svijeta, i katkad google nije najbolji prijatelj. Ono što jest je vlastito znanje u koje smo sigurni.

To je ono što mi nudimo. Dođite i naučite, pitajte što vas zanima, riješite svoje nedoumice, korigirajte loše navike.

Prvi na redu je ČAJEVAC. Ulje koje stvarno slovi za svemoćno i kojeg i profesionalci jako vole. Naučite ga koristiti u svoju korist i to na najpametniji način.

Predavanje vodi Goran Smirčić, aromaterapeut i nutricionist

Prijava je obavezna, zbog ograničenog broja mjesta. Za predavanje nije potrebno predznanje, svi su dobrodošli.

Cijena predavanja je 50 kn.

Cijena za članove udruge je 40 kn. (popust 20%)

Radionica: 3G – IZRADA SIRUPA ZA KAŠALJ

Mjesec završavamo s radionicom na kojoj ćemo naučiti napraviti prirodni sirup protiv kašlja. Boris ga je prigodno nazvao 3G Sirup jer je to jedna sasvim nova generacija sirupa koja kombinira tradicionalno i novo, stara znanja i znanost, moć biljki, eteričnih ulja i meda. Za neke stvari stvarno više ne treba ići u ljekarnu. Osobito ne kad si bolestan.

I za ovu radionicu su prijave obavezne jer je broj mjesta ograničen. Svi su dobrodošli.

Radionica se održava u petak, 30. studenog od 18 – 20 h

Radionicu vodi Boris Oštarić, aromaterapeut

Cijena radionice: 50 kn

Cijena za članove: 40 kn (-20%)

Za sva predavanja i radionice, eventualna pitanja, nedoumice možete se javiti na naš mail, telefon ili putem web obrasca.

Vidimo se!

Prijavi se!
Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.