PRILIKA I POL: Ljetna školica sapuna u Etericu

Prirodni i dobro napravljeni sapuni su vrlo nježni i njegujući i koža ih odlično tolerira. Mogu biti “nosači” ljektovitih tvari. Dobri i su i nježni i prema nama i prema prirodi. Fantastičan su poklon. A lijepo ih je i vidjeti u kupaoni.

Piše: Meri Popović


Ako ste ikad pomislili da biste htjeli naučiti raditi sapune, nema boljeg trenutka od sada

Ako se pak pitate zašto biste uopće htjeli raditi sapune, odgovora je više… Neki u tehnikama izrade sapune ostvare svoje umjetničke potencijale, pronađu odličan način za mentalno opuštanje. Nekima je to prilika za druženje. Neki se riješe onog nesnosnog svrbeža cijelog tijela nakon tuširanja. Neki se riješe kronično suhe i perutave kože, no svi se, bez iznimke, zaljube u sapune.

U današnje instant doba svi polako zaboravljamo da imamo ruke koje su nam dane za stvaranje. Ovo je fina prilika da se to promijeni.

Prirodni i dobro napravljeni sapuni su vrlo nježni i njegujući i koža ih odlično tolerira. Mogu biti “nosači” ljektovitih tvari. Dobri i su i nježni i prema nama i prema prirodi. Fantastičan su poklon. A lijepo ih je i vidjeti u kupaoni.

Nema se tu zapravo što puno misliti.

Mi za školu sapuna uvijek imamo formiranu listu čekanja, pa je radionica dijelom već popunjena, a mjesta je malo jer se radi u maloj grupi.

Radionica se održava u subotu, 3. kolovoza od 10 do 16 sati u Udruzi Eterico. Prijava je obavezna, predznanje nije potrebno, a sve dodatne informacije i prijave možete dobiti na naš mail, telefon ili putem web obrasca.

Dakle, za MALU ŠKOLICU SAPUNA nije potrebno nikakvo predznanje, sve što je potrebno da bi se pristupilo izradi sapuna će polaznik dobiti kroz teorijski dio koji traje uvodnih sat i pol vremena gdje će  naučiti dovoljno da se može krenuti u praktični dio i izradu sapuna. Ostatak teorije učimo putem, kroz praktični rad. Bit će mrvicu povijesti, mrvicu kemije, mrvicu matematike i malo više o zaštiti na radu. Kao i sve naše radionice, i ova je popraćena opširnom skriptom s teorijom i recepturama.

U praktičnom dijelu radimo sapune hladnim procesom saponifikacije. Radit će se u paru, jer ćemo tako brže i bolje funkcionirati i napraviti tako svaki oko 600 grama sapuna kojeg polaznici nose kući. Na poklon dobiju i silikonski kalup.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.