Predavanje o izradi prirodnih sapuna u Ogranku Drenova Gradske knjižnice Rijeka

U srijedu, 20. studenoga u 18 sati u Ogranku Drenova Gradske knjižnice Rijeka u sklopu novopokrenutog Zelenog kutka bit će održano predavanje “Kako samostalno izraditi prirodne sapune” koje će održati fitoaromaterapeutkinja Meri Popović. Za sudjelovanje je potrebno najaviti se putem maila na programi@gkri.hr.

– Još nisam upoznala nekog tko je naučio napraviti sapun, a da nakon toga više nikad nije napravio niti jedan. Uglavnom to krene u jednu sasvim blagu ludost, jer je stvaranje kreativan čin u kojem svi i te kako uživamo, a sapun pruža te mogućnosti izražavanja onom malom umjetniku koji u svima nama čuči.

Kreacije su beskrajne, mogućnosti bezbrojne, tehnike „bojanja“ i dizajniranja od običnog sapuna mogu napraviti remek-djelo. Živimo u pomalo jalovo doba i taj svoj stvaralački dio tek rijetki sretnici uspiju afirmirati.

Naše su none i mame plele i heklale, šivale, uzgajale cvijeće. Nema veće sreće no stvoriti novu vrijednost, a u ovim modernim vremenima gotovih i polugotovih instant šarenih proizvoda udaljeni smo, ne samo od drugih ljudi, već i od vlastitih stvaralačkih vrijednosti.

Sapun se može napraviti od najfinijih ulja i maslaca ili, zašto ne, od goveđeg loja i svinjske masti, upravo onako kako su ga radile naše bake. Manipulacijom traga i masnim kiselinama možemo dobiti stvarno spektakularne sapune, a uz dodatke poput gline, ljekovitog bilja, čokolade, gela aloje vere, kozjeg mlijeka, meda, spiruline, kave i eteričnih ulja oni postaju prava osvježavajuća “bomba”. A tek onaj osjećaj čiste kože nakon tuširanja sa sapunom… To je kao da ste ušli u vremeplov, u onu neku kadu u kojoj vas je mama, dok ste bili mali, nedjeljom prala trljačicom i sapunom, ističe predavačica Meri Popović.

Više o eventu i Zelenom kutku.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.