Nekom je kiša razlog za ostati doma, a nekom motiv da pronađe sunce

ETERICO EDUKATIVNE ŠETNJE,  IZLET DRUGI: RT KAMENJAK
Naša vodičkinja, motivatorica i uopće nenadmašna Maja Kriska je naoštrila olovku, napisala ovaj tekst i napravila izbor fotografija ?
Ako je vjerovati starim pučkim izrekama i Milanu Sijerkoviću, onda svibanjske kiše nose ljetine više.
I dok drugi čekaju da kvarnersko sivo nebo prođe i obilje cvijeća dođe, EteriCo sunseekerice su se uputile na sunčanu stranu Istre i u zaštićenom području rta Kamenjak pronašle pravi mediteranski raj.
Tamo gdje su dinosauri ostavili svoje stope, tamo gdje medvjedica Adriana spava, u kraju koji je po mnogočemu jedinstven, našle smo se zagrljaju svilenog bušina, ljubavne mirte, moćne tršlje, endemskih orhideja, mirisne brnistre… Mediteran nas je u svom proljetnom ruhu ostavio bez daha, a znanje naše Meri otvorilo nam je nove vidike i pomoglo da ne hodamo slijepi ovim prekrasnim biljnim svijetom.
Aaaaaaa, ahhhhh, oooooo, madaaaaaaj se čulo dok su Eteričice uživale u fotosafariju, a nakon ovakvih šetnji bi mogao nastati jedan pravi foto-herbarij. Kako kod nas posao nije posao ako zabave nema, safari bar nam je pokazao koliko smo, zapravo, još uvijek zaigrane ? (to je ono kad djeca čekaju ljuljačke jer se tete moraju ljuljati).
Pravu endorfinsku bombu smo skalmale uz huk valova i meditacijsku šetnju kroz zeleno, ljubičasto, bijelo, rozo, žuto, crveno. Jesam li spomenula da je bilo i plavo? E da plavo, celeste blu nebo nas je pratilo čitav ovaj predivan dan. Ugodno toplo, toliko da su se neke cure odlučile i malo ofriškati u moru.
Za sam kraj, počastile smo se halofitima raškog zaljeva. Jasno da ih nismo mogle propustiti. Pepeljuga je i dalje hit među halofitima. fina, slana, nježna i robusna u isto vrijeme.
Long live the EteriCo way of living!
Sljedeći izlet smo isplanirale dok su nas u Trgetu fotografirali za neki turistički časopis ? To nije bilo dogovoreno, privukle smo ih energijom koja nakon ovakvih izleta pršti.
Sljedeći vikend imat ćemo eno-fito turu, nešto sasvim novo,  ali u skladu sa svim što mi volimo. Red vina, red biljki i finih istarskih delicija ?
Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.