MELATI: Spojite med s eteričnim uljima

Obećale smo aromaterapijske radionice za po doma. Nije to uopće lako. Treba razmišljati o korisniku, onom tko će radionicu slušati, o tome koliko on zna ili ne zna. Eterična ulja su potencijalno vrlo opasna, alergena, toksična za puno vitalnih sustava. Prave male bombe koje u rukama nestručnjaka mogu svaki čas eksplodirati i napraviti veliku štetu. To vjerojatno nikad dovoljno jako ne uspijemo naglasiti.

S druge strane znamo njihov potencijal u smislu preventive, kurative i suportivnog djelovanja u poboljšanju i očuvanju zdravlja. U stanju su djelovati poput prirodnih i potpuno sigurnih antibiotika,  sposobni štititi nas nježno i istovremeno snažno, onako kako to čini majka. Što čini točku u kojoj tempirana bomba dobiva osigurač? Doza i znanje. Terapijski prozor primjene eteričnih ulja je uzak i to je razlog da se aromaterapijom mogu baviti isključivo aromaterapeuti.

ŠTO SU MELATI?

MELATI spajaju dva svijeta: apiterapiju i aromaterapiju. Koristimo benefite jednog i drugog kako bi napravili pripravke koje ćemo koristiti preventivno, ali i kurativno. Njihova je dobra strana da se mogu pripremiti i za djecu. To je definitivno najfiniji način da se eterična ulja uzmu oralnim putem.

Melati su idealni u primjeni za:

dišni i imuni sustav (infekcije, prehlade, gripa, kašalj, grlobolja, imunomodulacija)

– probavni sustav (poticanje metabolizma, poticanje/smanjivanje apetita, olakšavanje probave, smanjivanje nadutosti i sl.)

– djelovanje na CŽS (nesanica, anksioznost, promjene raspoloženja, osjećaj isrcrpljenosti)

Radionica je osmišljena za početnike u aromaterapiji, ali i one koji se aromaterapijom bave. Prethodna znanja su dobrodošla, no nisu nužna. Naučit ćemo napraviti sigurne i funkcionalne aromaterapeutske pripravke za oralnu primjenu sa širokim rasponom djelovanja. Učimo indikacije, kontraindikacije i primjerene doze tridesetak eteričnih ulja koja se mogu uzimati oralno kako bi naši pripravci bili sigurni i djelotvorni. Melati su kao terapijski pripravci slabo poznati, neki ih se s pravom boje pripremati sami, a toliko su ugodni za primjenu da je zapravo prava šteta da ih ne koriste svi. Nakon ove radionice biti ćete dovoljno educirani da svoje formulacije kreirate sami. 

U Formulariju osim opisa, indikacija, kontraindikacija i primjerenih doza eteričnih ulja koje možemo koristiti u melatima dajemo i desetak primjera formulacija za melate :

MELAT – PROBAVNI TONIK 1 (nadutost, vjetrovi, bolovi, grčevi)

MELAT – PROBAVNI TONIK 2 (usporena i otežana probava, upalne bolesti crijeva)

MELAT ZA NESPAVALICE

DETOX MELAT

ANTI-STRES MELAT

MELAT ZA NEJELICE  (poticanje apetita)

MELAT ZA PREJEDALICE (tkz. “za nakon blagdana”)

IMUNOBOOSTER (preventiva ili oporavak nakon bolesti)

MELAT ZA ZIMU  (prehlade, infekcije, gripa, prevencija)

MELAT PROTIV KAŠLJA

MELAT ZA RASPOLOŽENJE – AROMADIZALICA

Za primjenu eteričnih ulja ne treba hrabrosti, treba znanja. Imajte to uvijek na umu. Učite. Ovo je prava prilika za to.

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

Prijave na radionicu: eterico.udruga@gmail.com

  • Trajanje video predavanja: 1 h
  • Cijena radionice: 20
  • Cijena radionice za članove udruge:  16€ (odobren popust od 20%)
  • Potrebno predznanje: NE
  • Praktični dio radionice: DA (u sklopu videa bit će detaljno objašnjen proces izrade pripravaka)
  • Materijali: pristup video predavanju, FORMULARIJ (skripta i dodatna objašnjenja), prezentacija
Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.