On-line radionica: Kako stvarati kozmetičke formulacije?

Nova radionica s kojom počinjemo ovu godinu je poklon svima koji jedva čekaju naše on-line radionice i na taj način ne samo da podržavaju naš rad, nego nam daju volju i želju za osmišljavanje i stvaranje novih ideja i radionica. To nam daje krila, a letjeti je lijepo

Kad kažem da je poklon, onda to stvarno mislim. I mi vama želimo dati krila. Za sve one koji su pogledali sve naše do sad objavljene radionice (ukupno ih je 6) ova će radionica biti GRATIS. Obratite se Jani na mail, ona ima popis svih koji na to imaju pravo. Ako pak znate da imate pravo, onda samo pošaljite zahtjev da vam se to pravo odobri Ovo će vrijediti za sve one koji radionice pogledaju do 20. siječnja 2022. godine, nakon tog vremena ovo stečeno pravo se ukida.

Nazvali smo je “KAKO STVARATI KOZMETIČKE FORMULACIJE?”, mada se mogla zvati i „Nauči napraviti nove formulacije  i kako reciklirati stare?“, ili se mogla zvati „Prirodni pripravci za njegu lica, tijela, kose, a bogami i brade“, a ne bi pogriješili ni da smo je nazvali „Testiranje mogućnosti cera belline u prirodnim kozmetičkim pripravcima i izrada i testiranje gela od sjemenki lana u pripravcima za njegu lica, tijela i kose, te adaptacija formulacija prema funkciji i namjeni“.

Nije to sve. U ovoj smo radionici zapravo obuhvatili svo znanje koje su polaznici stekli kroz pet naših on-line kozmetičkih radionica i onda ga još malo proširili, dodali mu neke nove mogućnosti. Zapravo, pokušat ćemo vas naučiti da iz ovakvih i sličnih radionica izvučete maksimum. Radionice nikad ne bi smjele biti tek puko nizanje formulacija koje možemo ponoviti samo ako imamo upravo te sastavnice. Trebale bi vas opskrbiti znanjem i vještinama da se znate snaći i izvan okvira zadanog u receptima. 

Fokus ove radionice je upravo na samostalnom radu kojeg mi potičemo kroz sve naše radionice. Cilj nam je da što više toga naučite napraviti samostalno – od izrade sirovina do stvaranja vlastitih formulacija, pa konačno i izrade gotovog pripravka. Na taj način, uz znanje koje je možda i najvažnija točka ovog niza, možemo napraviti prirodan, svrsihodan i funkcionalan kozmetički ili aromaterapijski pripravak.

Autorica u ovoj radionici otkriva svoju metodu kreiranja formulacija. Donosimo citat iz Formularija koji je ovaj put zapravo možda ipak više nešto kao Radna bilježnica:

Mene često pitaju od kud mi ti silni recepti. Onda ja kažem – Iz glave. Pa me gledaju u čudu. Misle da se šalim. Kao, ma da. Kao da je to samo tako. Ali, zapravo je upravo tako. Razmislim, osmislim, zapišem i krenem raditi pripravak. (…) Sad ćete imati prilike vidjeti moj proces osmišljavanja formulacija. Ne kažem da se to tako radi, ja sam u jako puno stvari u ovom poslu samouka, no za mene funkcionira savršeno. Naravno, svatko od vas će naći svoju metodu i proces koji će za njega jednako dobro funkcionirati. Najvažnije je da krenete. „

Pa eto, krenite. Odvažite se. Radionica će biti razumljiva i pristupačna i onima koji nisu pogledali sve naše radionice. Ako ste baš potpuni početnici, onda ipak predlažemo da prvo pogledate neke od prijašnjh  radionica prije nego se uhvatite u koštac s vlastitim formulacijama. Sve je lako kad se ima znanja (volje, vještine, iskustva i talenta). 

Na ovoj radionici ćemo naučiti kako preinačiti (reciklirati) kozmetičke formulacije, ali i kako napraviti vlastite formulacije, pa ćemo recimo: 

 • od formulacije za repelent napraviti Vitaminski serum za lice i dekolte, 
 • od formulacije za mlijeko za tijelo napraviti Dnevnu kremu za suhu i zrelu kožu
 • od običnog melema napraviti ugodan, kremasti melem koji se brzo upija i koža ga doslovno popapa
 • naučit ćemo kako spriječiti mineralne reflektirajuće čestice iz zlatnih suhih ulja da padnu na dno na vrlo jednostavan i sasvim prirodan način
 • naučit ćemo napraviti fini, gusti, a opet dobro upijajući i ugodan uljni serum za lice i dekolte
 • naučit ćemo napraviti gel od sjemenki lana i otkriti mali milijun mogućnosti za pripravke s njim 
 • naučit ćemo iskoristiti sve prednosti cera belline nad pčelinjim voskom u pripravcima s voskom i kako ga uspješno implementirati u već postojeće formulacije
 • i ono najvažnije, uz malo vodstvo, naučit ćete metodično stvarati vlastite formulacije koje ćete odmah moći napisati i napraviti.

Formularij je ovaj put veličinom sustigao onaj Formularij iz naše mega giga velike radionice o maceratima, Opširan je i detaljan, prava mala knjižica važnih znanja za one koji se bave prirodnom kozmetikom i žele napredovati kroz vlastite formulacije.

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeutkinja

Prijave na radionicu: eterico.udruga@gmail.com

 • Trajanje video predavanja: 80 minuta
 • Cijena radionice: 34€
 • Cijena radionice za članove udruge:  27€
 • Potrebno predznanje: DA
 • Praktični dio radionice: DA (u sklopu videa bit će detaljno objašnjen proces izrade pripravaka)
 • Materijali: video, FORMULARIJ (skripta i dodatna objašnjenja), prezentacija
Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.