Nova on-line radionica: KAKO SE RIJEŠITI CELULITA (ZAUVIJEK)?

Ako vam se svidjela naša prošla on line radionica „Kako stvarati kozmetičke formulacije?“ ovu ćete naprosto obožavati. Idemo jedan korak dalje – učimo se vještinama aromaterapije u tretmanu celulita.

Nećete samo naučiti napraviti pripravke za tretman celulita, vi ćete napraviti pripravke baš po svojoj mjeri. 

Ova radionica će razjasniti puno pitanja koja se vječno roje u glavama onih što bi si htjeli napraviti anticelulitni tretman koji je učinkovit, ali siguran – koja eterična ulja, koliko i kako ih dozirati u pripravak, koliko se dugo tretman može provoditi, koliko će brzo biti vidljivi rezultati i kako dugo će trajati. Koliko to novaca uopće košta? Dobra je vijest da će ovo biti zadnji novci koji ćete ikada potrošiti na celulit ☺. Ok, trebat će se povremeno opremiti s nešto eteričnih ulja i aktivnih tvari, no puno toga zapravo naučit ćete napraviti i sami.

‘Ajmo redom.

Kroz video predavanje učimo mehanizme i faktore nastanka celulita. Na neke ne možemo utjecati, ali na veliku većinu zapravo možemo. Da bi se neprijatelja porazilo, moraš ga dobro upoznati. To je taktika pobjednika. Kakve veze imaju s celulitom hormoni, majčinstvo, kolagenska i elastinska vlakna, stres, stil života i prehrana? Ogromne. Možemo li na njih utjecati. Velikim dijelom da. Naučit ćemo i kako.

U drugom dijelu predavanja upoznajemo se s biljnim ekstraktima koji se koriste u tretmanu celulita. Neke smo već naučili napraviti u on line radionici o maceratima, a u sklopu ove radionice naučit ćemo napraviti vodeno glicerolni ekstrakt bršljana. Bršljan više nikad nećete gledati istim očima. 

U posljednjem dijelu video predavanja upoznajemo eterična ulja koja se koriste u tretmanu celulita, njihov spektar djelovanja, učimo ih pravilno i sigurno dozirati uzimajući u obzir sve faktore (korisnika i njegove tegobe, duljinu i učestalost tretmana).

U Formulariju (koji je veličinom opet dostigao onaj legendarni iz radionice o maceratima) kroz konkretne primjere radimo ove pripravke:

 • ANTICELULITNI GEL S ALGAMA I KAFEINOM (Prema zadanom primjeru određujemo eterična ulja i njihov udio u pripravku, određujemo aktivne tvari i vodenu fazu. Računamo udio gelirajućeg agenta i izrađujemo bazni gel za pripravak)
 • ANTICELULITNA GEL KREMA S GUARANOM I BRŠLJANOM (Isti postupak, ali radimo i vodenu otopinu guarane i vodeno-glicerolni ekstrakt bršljana)
 • ANTICELULTINE ULJNE MJEŠAVINE (osnovne smjernice za izradu uljnih mješavina za svakodnevni tretman celulita i masažnih uljnih mješavina)
 • ANTICELULITNI MASLAC (isti postupak, uzimamo u obzir duljinu tretmana u doziranju eteričnih ulja i širimo spektar djelovanja eteričnih ulja)
 • ANTICELULITNI PILING (logika i izrada)

Svaki od njih vi ćete samostalno kreirati pa izraditi prema vlastitim potrebama i preferencijama. Znate koliko smo sigurni u to? Toliko da u Formularij pod anticelulitne uljne mješavine nismo stavili niti jednu formulaciju. Zašto? Zato jer ćete ih nakon ove radionice znati napraviti sami ☺ Aromaterapija je igralište za kreativce koji se naoružaju znanjem.

Još da riješimo ono zauvijek. Nema čarobnog štapića niti gumice koja će izbrisati celulit. Oni koji baš i ne vjeruju u moć eteričnih ulja padnu upravo na temi celulita. Iznimno su učinkovita u tretmanu celulita, ali trebat će poduzeti još neke mjere kako bi dobila pravu priliku da to pokažu. I biti uporan.

Uvijek je do nas.

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeutkinja

Prijave na radionicu: eterico.udruga@gmail.com

 • Trajanje video predavanja: 1h20min
 • Cijena radionice: 34€
 • Cijena radionice za članove udruge:  27€  (odobren popust od 20%)
 • Potrebno predznanje: DA (znanje stečeno u našim prethodnim on line radionicama je dovoljno za praćenje ove radionice)
 • Praktični dio radionice: DA (u sklopu videa bit će detaljno objašnjen proces izrade pripravaka)
 • Materijali: video, FORMULARIJ (skripta i dodatna objašnjenja), prezentacija
Podijeli:

2 Comments on “Nova on-line radionica: KAKO SE RIJEŠITI CELULITA (ZAUVIJEK)?”

  1. Bok Danijela, možete. Napravljena je radionica tako da bude jasna svima. Što ne znate, naučit ćete. Ako ostane koja rupa, slobodno nam pišite, riješit ćemo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.