RADIONICA EKOLOŠKIH DETERDŽENATA

Pod pokroviteljstvom Primorsko goranske županije koja je sufinancirala ovu radionicu proširili smo već nemalu  grupu osviještenih, modernih ekoloških domaćica koje će odsad prati i čistiti s većim zadovoljstvom i moderno, ali ekološki

O ekologiji se puno razgovara, svi smo jako osvijestili problem,  ili se problem nametnuo sam od sebe, no nažalost, još uvijek činimo premalo. Možda je i najveća greška pojedinca što se vrlo lako obeshrabre. Najgora pomisao je da naš trud neće ništa promijeniti. Najgora zato jer ćemo zbog toga odustati od nastojanja da išta promijenimo i na išta utječemo. Pojedinac je karika u lancu. Da bi lanac bio dug i čvrst svaka je karika važna. Važni ste. Važno je vaše djelovanje.

Oni koji su se na radionicu odazvali unatoč velikoj kiši i uzbudljivoj utakmici na televiziji to su osvijestili. Na tome im zahvaljujemo. Neki su se prvi put susreli sa izradom bilo kakvih pripravaka, a neki su došli proširiti svoje znanje i naučiti nešto novo.

Svi su otišli doma s ekološkim deterdžentima s kojima će svoj dom, sebe i svoje ukućane odteretiti sumnjivih i potencijalno štetnih kemikalija i mirisa koji s njima dolaze.  Napravile su deterdžent za ručno pranje posuđa, abrazivno sredstvo za čišćenje inoxa, keramičkih i indukcijskih ploča, kade i lavandina, i sredstvo za pranje stakla. Dobile su i skriptu s receptima, kako bi ih lako opet napravile. Naravno, u skriptu smo dodali i  još pokoji receptić, savijet i ideju kako komercijalna sredstva za čišćenje učinili ekološkijim. Ako ništa, blažim prema nama i prema prirodi.

Dio je to naše veće radionice koju od milja nazivamo “Moderna ekološka domaćica” koja se u udruzi održava barem dva puta godišnje i za koju uvijek postoji interes. Truditi ćemo se napraviti još ovakvih prigoda, jer je zahvaljujući sredstvima PGŽ ova radionica za sve sudionike bila besplatna. Mi smo rado odvolontirale rad i ustupile prostor Udruge.

Zahvaljujemo svima, vidimo se opet 🙂

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.