ZERO WASTE RADIONICA: NAPRAVI SVOJE MASAŽNE PLOČICE

Vraćamo se na početak prirodne kozmetike i učimo napraviti savršene pločice za njegu, tretman i nježno pranje kože tijela, ali i lica. Iskoristite priliku i napravite poklone za sve: od beba do baka, svaka koža ih obožava 🙂

Masažne pločice, kakao pločice, kruti maslaci, losion bars, massage bars… kako god ih zvali, barem smo se jednom s njima sreli. „Lush“ ih popularizirao i za to im trebamo biti zauvijek zahvalni.

Jednostavni su to kozmetički pripravci koji su većinu nas uveli u prirodnu kozmetiku. Kroz ovu zero waste radionicu vraćamo se na početak priče o prirodnoj kozmetici s promišljanjem kamo to uopće idemo i od kuda smo krenuli. Jesmo li na kraju puta stigli točno na početak, na onaj čas kad smo odlučili svoje povjerenje dati prirodnoj kozmetici.

Bez puno filozofije, mada ćemo nužno ipak malo “zagrebati” u nju, ovo je radionica za sve. I za one koji tek počinju razmišljati o prirodnoj kozmetici, jer ovo je odličan prvi korak, ali i one koji su u prirodnoj kozmetici već toliko dugo da su napravili cijeli krug. Nekad nema boljeg puta od natrag – vraćamo se “back to bases” i radimo “old school” kozmetiku.

Kroz predavanje ćemo obraditi i naučiti napraviti nekoliko vrsta pločica:

  • pločice na bazi kakao maslaca –  idealne za svakodnevnu njegu kože tijela, koje se koriste na suhu ili mokru kožu, kožu intenzivno hrane, omekšavaju i pomažu joj zadržati vlagu
  • pločice na bazi voskova koje su funkcionalne i služe kao nosači ljekovitih tvari ili kad koži treba dodatna zaštita i njega
  • pjenušave pločice za tuširanje (i pranje) idealne za njegu i tretman osobito osjetljive kože lica i tijela ili za njegu kože beba.

Svaka od njih nosi svoju problematiku koju ćemo kroz predavanje obraditi. Naučiti ćemo kako ih dodatno prilagoditi i dodati im na funkcionalnosti, o čemu valja razmišljati kad ih formuliramo ili nadograđujemo ili mijenjamo formulacije i kako izabrati prirodnije ili bolje alternative (osobito kad se radi o emulgatorima i pijenilima) koje koristimo u pločicama za tuširanje i pranje.

Kao i uvijek, mi razmišljamo o tome da vas naučimo što bolje iskoristiti sirovine koje već imate, osobito ako se već bavite izradom prirodne kozmetike. Oni koji su odgledali radionicu Maslaci za tijelo (i dušu) biti će u potpunosti spremni jer koristimo praktički iste sirovine. Za one kojima će ovo biti možda prva radionica nabavka sirovina neće biti problem – za dobar dio formulacija trebat će samo skočiti do najbližeg dućana zdrave hrane i baciti se na izradu finih pločica za njegu tijela.

Pločice su i divan i mirisan poklon – kakao maslac je ono što čini tijelo čokolade. Mirišu prekrasno čak i ako im se ništa mirisno ne doda, a vrijeme potrebno da se napravi masažna pločica je oko 20 minuta. Divno je što se s njima ne može (puno) pogriješiti, jer se greške lako isprave.

Formularij ovaj put sadrži i velik dio teorije i dodatnih objašnjena, a evo i popisa formulacija za izradu pločica:

KAKAO PLOČICA ZA PRSTE POLIZATI (100 g)

KAKAOS (miriše na ljeto i čokoladu) (100g)

JAFFA PLOČICA ZA MASAŽU (100 g)

TAN EKSTENDER (koža koja se sjeća ljeta) (100 g)

PLOČICA ZA SPORTAŠA (zamor ili bol u mišićima) (100 g)

PLOČICA ZA CIJELU OBITELJ (100 g)

SHEA&BADEM PLOČICA ZA SUHU I OSJETLJIVU KOŽU (100g)

CELULIT BYE BYE PLOČICA ZA MASAŽU (100 g)

CHOCO SUGAR BODY SCRUB piling pločica za tuširanje (100 g)

KAKAO I BADEM nježna piling pločica za tuširanje (100 g)

PLOČICA ZA KUPANJE BEBA (100 g)

PJENUŠAVA PLOČICA BEZ SAPUNA ZA LICE (100g)            

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

Prijave na radionicu: eterico.udruga@gmail.com

  • Trajanje video predavanja: 40 minuta
  • Cijena radionice: 38 
  • Cijena radionice za članove udruge:  30 € – odobren popust od 20% 
  • Potrebno predznanje: NE
  • Praktični dio radionice: DA (u sklopu videa bit će detaljno objašnjen proces izrade pripravaka)
  • Materijali: video, FORMULARIJ (skripta i dodatna objašnjenja), prezentacija
Kupnjom naših on-line radionica podržavate rad i djelovanje Udruge i na tome vam se od srca zahvaljujemo
Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.