Radionica izrade repelenata

Na on-line radionici “Obrana i zaštita od krpelja i komaraca” u  ćemo se pobliže upoznati s malim napasnicima koji nam zagorčavaju život u proljeće i ljeto, s krpeljima i komarcima.

Piše: Meri Popović, fitoaromaterapeut


Eterična ulja su vrlo učinkovita protiv ovih napasnika, odbijaju ih ne samo svojim mirisom, već i svojim sastavom jer su za njih vrlo toksična. Biljke stoljećima u svojim mini kemijskim laboratorijima stvaraju molekule kojima se brane od napasnika i predatora. Taj njihov potencijal mi na ovoj radionici, ali i inače u aromaterapiji, koristimo u vlastitu korist.

Naravno, ono što je toksično za insekte, vrlo je često toksično i za nas, pa je i te kako važno kako ćemo ih dozirati i  na koji način primjenjivati da to bude učinkovito i sigurno. Taj dio treba dobro savladati prije nego se upustimo u izradu repelenata s eteričnim uljima. 

Uz video predavanje polaznici on-line radionice dobiti će prezentaciju i Formularij sa desetak formulacija za različite repelente – od onih koji se nanose na kožu, do onih koji se nanose na odjeću ili ih koristimo u prostoru (difuzeri, aroma lampice), a naučiti će i kako djecu najbolje zaštiti od komaraca i krpelja.

Radionica je dostupna on-line.

Prirodni repelenti – on-line radionica

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.