PROBLEMATIKA DEHIDRIRANE KOŽE – humektanti i hydro mist čarobne vodice

Nova on line radionica odgovara na vječno pitanje – suha ili dehidrirana koža? Isto ili različito?  Što su humektanti i koji su prirodni faktori vlaženja kože?

Pravi cilj ove radionice je razumijevanje, prepoznavanje i tretman dehidrirane kože. Možda i najčešća greška kod izrade ili kupovine kozmetičkih pripravaka jest nepoznavanje i neprepoznavanje tipa od stanja kože, odnosno krivi tretman koji dugoročno može dovesti do većih poremećaja u njenom rožnatom dijelu. To je ono kad nam se čini da na pripravke i njegu trošimo sve više novaca, a rezultat je sve gori. Zapravo, vrlo česta situacija. Ili ono kad nam krema koja je do sad bila fantastična više ne odgovara. Što se to promijenilo i kako reagirati?

 Ne zaboravite, čak i izrazito masna koža može biti dehidrirana, a ljeti, uz ove nove vrućine i iznimno visoke temperature gotovo svaka koža pokazuje znakove dehidracije.

Da bi mogli razlikovati stanje kože od tipa kože morat ćemo malo zaviriti i ispod kože. Na ovoj radionici radimo upravo to – učimo o građi i funkciji kože s naglaskom na epidermis, osobito njegov rožnati sloj. Detektiramo pojmove koje vezujemo uz vlaženje kože i učimo o važnosti te funkcije. Čuli ste za TEWL, NMF, sebum, hidro-lipidni sloj, humektante? Naučiti ćemo što ti pojmovi znače, koji su najvažniji mehanizmi kože kojim joj ona osigurava dovoljno vlage,  zašto su oni bitni i ono najvažnije, kako optimizirati njihovu funkciju. 

Koža vam je sivkasta, matirana, bez sjaja, zateže? Ovo je prava radionica za vas.

HYDRO MIST – ČAROBNE VODICE KOJE MOŽETE NAPRAVITI SAMI

Hydro mist je fensi naziv za nešto što bi mogli nazvati tonikom za tijelo (lice i kosu).  Mi smo ih nazvali čarobnim vodicama jer to doista i jesu. Njihova je osnovna zadaća da koži pomognu da privuče i zadrži vlagu. Vrlo su popularne i prilično skupe, a tako ih je jednostavno napraviti.

Obećajemo da će vam čarobne hydro mist vodice biti najbolje prijateljice ovo ljeto. Nositi ćete ih sa sobom svuda. I na plažu i u večernji izlazak. Nećemo ih se odreći ni zimi, kada se zbog boravka u toplim i suhim prostorijama problem dehidracije opet javlja. Ovo je i odlična prilika da iskoristite svoje vodeno glicerolne ekstrakte koji ste naučili napraviti na prošloj on-line radionici.

 

U Formulariju donosimo prijedlog osnovne formulacije za Hydro mist pripravke, a onda i nekoliko recepata koji prate potrebe specifičnog tipa kože. Sve formulacije ćete naravno  prilagoditi svojim preferencijama i vlastitim zalihama kozmetičkih sirovina, a naučiti ćemo i kako prilagoditi količinu aktivnih tvari. Dobra je vijest da ove čarobne vodice možete napraviti sa sastojcima koje već imate kod kuće. Za njihovu izradu trebat će vam samo desetak minuta.

SADRŽAJ FORMULARIJA:

SUMMER PINK HYDRO MIST (osvježavajući roskasti tonik za tijelo i lice)

VOĆNI MOĆNI HYDRO MIST (hidratacija, njega svih tipova kože)

ANTI-OX HYDRO MIST (hidratacija, anti-age i antioksidativno djelovanje)

FLOWER POWER HYDRO MIST (mladenačka koža sklona aknama i upalama, regulacija sebuma)

MILK&HONEY HYDRO MIST (med i mlijeko za suhu i dehidriranu koža)

PINK KOLAGEN BOOST HYDRO MIST (anti-age, lice, dekolte)

CALMING HYDRO MIST (nadražena, upaljena koža, njega poslije sunčanja)

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeutkinja

Prijave na radionicu: eterico.udruga@gmail.com

  • Trajanje video predavanja: 60 minuta
  • Cijena radionice: 24€
  • Cijena radionice za članove udruge:  19€ (odobren popust od 20%)
  • Potrebno predznanje: NE
  • Praktični dio radionice: DA (formuliranje i izrada pripravaka objašnjeno je kroz predavanje i Formularij)
  • Materijali: video, FORMULARIJ (skripta i dodatna objašnjenja), prezentacija

 

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.