KRUTI ŠAMPONI – on line radionica

Čvrste šamponske pločice imaju svoje prednosti i svoje mane, ali i svoje male “prljave” tajne. To je mjesto gdje prirodna kozmetika napravila veliki ustupak i vrlo je lako skliznuti  s terena prirodne kozmetike u nešto od čega oni koji prirodnu kozmetiku vole zapravo žele pobjeći. Jeste li spremni za tako puno istine ? 🙂

Zero-waste i waterless su trendovi u kozmetici koji sa sobom katkad nose i sirovine koje su vrlo upitne, barem što se tiče kozmetike koja se naziva prirodnom. Upravo u ovim pripravcima takvih je puno –  mahom su sintetičkog podrijetla, nisu biorazgradive, zagađuju prirodu, potencijalno su iritativne za kožu, osobito oči, a među njima se čak skriva i jedan sulfat. Da, da, isti onaj kojeg pod svaku cijenu želimo izbjeć dok čitamo sastave šampona na policama dućana.

Kako pomiriti nepomirljivo i usprkos tome napraviti šamponsku pločicu koju ćemo sa zadovoljstvom koristiti? To ćemo naučiti na ovoj radionici.

Kroz teorijski dio naučiti ćemo osnove u svakodnevnoj njezi i higijeni vlasišta i kose, a onda razotkriti sve prednosti i mane pjenila koje koristimo u izradi krutih šampona. Što su tenzidi, čemu služe i kako djeluju? Usporediti ćemo “zločeste” SLS-ove i SLES-ove s pjenilima koje koristimo u izradi ovih šampona i naučiti razlikovati dobro i loše, odnosno iz ponuđenog izvući  najbolje kako bi napravili najbolji mogući šampon.

Ako i odlučite da ovi šamponi možda i nisu za vas, znati ćete u moru onog što se prodaje kao nježno i prirodno prepoznati one koji su pošteni u deklariranju, ali i u razmišljanju o krajnjem potrošaču.

Proći ćemo i kroz aktivne tvari, biljne iscrpke i dodatke koje koristimo u šamponima kako bi ih na neki način obogatili i dodali im na funkciji. Kroz prijašnje radionice smo neke aktivne tvari naučili napraviti i sami, i ovo je mjesto gdje ćemo to znanje sa zadovoljstvom primijeniti.

Korak po korak, proći ćemo kroz samu izradu šamponskih pločica, i nakon otprilike sat vremena edukacije i uz Formularij sa predloženim recepturama biti ćete u potpunosti spremni za vlastitu malu proizvodnju  pjenušavih i mirisnih pločica.

I ne samo to, imati ćete dovoljno znanja da recepte modificirate prema vlastitim potrebama. To je smisao svih naših radionica – osamostaliti se u radu i razviti vlastiti kreativni potencijal.

Tu smo i kao potpora i pomoć, otvoreni za sva vaša pitanja i eventualne neodumice.

Dobrodošli u Eterico svijet 🙂

Radionicu osmislila i vodi: Meri Popović, fitoaromaterapeut

Popis svih naših uvijek dostupnih ON-LINE radionica možete naći ovdje.

Kupnjom ove radionice podržavate rad i djelovanje naše Udruge i neposredno osiguravate još puno radionica u skoroj budućnosti.

Hvala vam.

Prijave na radionicu: eterico.udruga@gmail.com

  • Trajanje video predavanja: 1 h
  • Redovna cijena radionice: 35 €
  • Cijena radionice za članove udruge:  28 € (odobren popust od 20%)
  • Potrebno predznanje: NE 
  • Praktični dio radionice: DA (u sklopu videa bit će detaljno objašnjen proces izrade sapuna korak po korak)
  • Materijali: video predavanje, FORMULARIJ (skripta, recepti i dodatna objašnjenja), prezentacija

 

Podijeli:

2 Comments on “KRUTI ŠAMPONI – on line radionica”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.